Dončić dobil tri udarce v obraz, sodniki pa...

Foto: Epa luka dončić
Dallas je v končnici priznal premoč Indiani.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallasa so tokrat gostili Indiano. Luka Dončić je dosegel prve štiri točke za domačo ekipo, a so mu sodniki, pravzaprav sodnik Tyler Ford, v prvih štirih minutah in pol dosodili vsaj dva rahlo sumljiva prekrška, zato ga je Rick Carlisle hitro potegnil na klop. Oba sta sicer ob prvi minuti odmora precej žolčno razpravljala z delilci pravice.

Domači so sicer solidno igrali v obrambi, vendar jim v napadu ni šlo. V dobrih osmih minutah so dosegli le 11 točk, Indiana pa je vodila z 18:11.

Slovenski zvezdnik se je vrnil tri minute in pol pred koncem četrtine. V obrambi je pazil, da ne bi storil še kakšne osebne napake, v prvih petih napadih po vrnitvi na parket pa je dosegel štiri točke iz igre, enkrat je bil uspešen s črte prostih metov, dodal pa je še dve asistenci. Sledil je še uspešen met za tri točke za 26:31, s tem rezultatom pa se je tudi končalo uvodnih 12 minut. V prvi četrtini je zbral 12 točk, zadel je pet od šestih metov iz igre. 

Že po nekaj sekundah druge četrtine jo je Dončić grdo skupil, s kolenom ga je v obraz zadel Edmond Sumner, Slovenec pa je za nekaj trenutkov obsedel na parketu.

Indiana je sicer ohranjala nekaj točk prednosti. Ta je narastla po novem odhodu prvega zvezdnika Dallasa na klop. Njegovi soigralci so nanizali deset zgrešenih metov iz igre, še zlasti je bil pri metih nenatančen Kristaps Porzingis, ki je na tekmi zgrešil svojih prvih osem metov, v prvem polčasu pa je njegov met znašal 1/13 (do konca tekme 3/17). 

Ob izidu 35:44 se je zato v igro moral vrniti tudi Dončić. Ta je z asistenco za trojko Courtneyja Leeja in težkim košem od table domače kasneje pripeljal na le dve točki zaostanka.

Z dvema zabijanjima je na drugi strani odgovoril Domantas Sabonis, končni izid prvega polčasa 52:55 pa je z uspešnim metom za tri točke postavil Tim Hardaway Jr. Luka je sicer imel v zadnjih sekundah druge četrtine priložnost za izenačenje, vendar je zgrešil trojko. Do glavnega odmora je sicer zbral 17 točk. Ob slabem metu domačih je bil njihov zaostanek celo zelo znosen.

Na začetku tretje četrtine so se Mavericks s petimi točkami Dončića približali na 60:61, a so gostje odgovorili z delnim izidom 6:0. Sledila je minuta odmora, po njej pa je Luka dvakrat uspešno našel Porzingisa za koša domačih, nato pa je zadel še trojko za 67:70 in prisilil gostujočo klop v minuto odmora. Po njej je Slovenec najprej poskrbel za -1, sledila pa je še nora trojka, ob njej pa tudi prekršek, ki ga je z dodatnim prostim metom za 75:75 Dončić tudi izkoristil.

Domači so imeli pri 80:80 tudi napad za vodstvo, a se je žoga po metu Delona Wrighta ustavila na obroču. V zadnjo četrtino je Indiana vstopila s prednostjo 86:84. Luka je v prvih treh četrtinah zbral 33 točk ter po sedem skokov in podaj, zadnji del igre pa je začel na klopi.

Po dveh minutah in pol je Dallas naposled povedel z uspešnim metom za tri točke, ki ga je za 94:93 zadel Justin Jackson. Dončić se je vrnil sedem minut pred koncem ob vodstvu gostiteljev za dve točki. Ob njem je bil še naprej razigran v napadu tudi Hardaway mlajši, ki je s štirimi zaporednimi točkami poskrbel za 108:104, naslednjih nekaj napadov pa sta bili na obeh straneh uspešnejši obrambi.

Na semaforju so ostale še tri minute in 15 sekund, ko je Luka zadel enega od dveh prostih metov, v naslednjih dveh minutah in pol pa so Pacers odgovorili s šestimi točkami. Osemintrideset sekund pred koncem je bilo tako 110:109 za goste. Dončić je ob podaji na trojko dobil nov udarec v obraz, a so piščalke znova ostale neme, Lee pa je zgrešil. 

Sledil je prekršek nad Victorjem Oladipom, ki je 14 sekund pred zadnjim piskom sirene zadel dva prosta meta za 112:109. Po minuti odmora je Dončić z dvema metoma za tri točke poizkusil izenačiti, a je obakrat zgrešil.

Po izteku časa je jezno navrgel nekaj besed sodniku, pogled pa je 'ubijal'. "Vsako tekmo igramo s petimi proti osmimi, nekaj se mora spremeniti," je ob odhodu v garderobo pokomentiral delo trojice delilcev pravice.

Slovenec je zbral 36 točk, 10 skokov in osem asistenc, Hardaway Jr. 30 točk, edini, ki je pri Dallasu še presegel mejo desetih točk pa je bil Jackson z 11. točkami.

Pri Indiani je 20 točk in 17 skokov dosegel Sabonis, po 16 točk pa so k zmagi prispevali še T.J. Warren, ta je v zadnji četrtini v vsega 12 sekundah dobil tri osebne napake zaradi prekrškov nad Dončićem in moral predčasno na klop, Myles Turner in Oladipo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:08 9. Marec 2020.

    Luka, nastavi mu komolec v trebuh ali celo malo nižje, pa bodo opice nehale skakat .....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.