Luka Dončić ima nov klub, na izboru je bil takoj zamenjan

Foto: Profimedia Luka Dončić
Mladi slovenski košarkar je bil izbran med prvimi na naboru.
Oglej si celoten članek

"Atlanta Hawks kot tretjega izbirajo Luko Dončića," so se zaslišale besede v dvorani Barclays Center v Brooklynu. A klub iz olimpijskega mesta je nato sprejel ponudbo Dallasa in Slovenca poslal v Teksas.

Američani so se pred naborom sicer še bali, da bi se Dončić lahko za naslednjo sezono odločil za vrnitev v Evropo, a je mladi Slovenec taka ugibanja zatrl v kali. "To so moje sanje, vedno sem si želel igrati v ligi NBA, od malih nog sem spremljal košarko in zvezdnike te lige. Odločitev je že padla, igral bom tu," je še pred samim izborom dejal 19-letni Slovenec in tako nakazal, da ga pretirano ne zanima stanje kluba v katerega se bo preselil.

Dončić je bil seveda tudi uvrščen v skupino košarkarjev, ki se je pred začetkom drafta sprehodila do svojih miz v dvorani, spremljaljali sta ga mama in babica. 

Nato se je začelo. Kot prvega so Phoenix Suns po pričakovanjih izbrali Deandreja Aytona. Košarkar z Bahamov tako ostaja v Arizoni, kjer je igral tudi univerzitetno košarko. Sledil je izbor moštva Sacramento Kings. Ti so se odločili za Marvina Bagleyja III, nato pa se je na oder že povzpel Dončić, ki je tako postal najvišje izbrani evropski branilec v zgodovini naborov. 

Magazin To so lepotičke, ki jih ljubijo naši košarkarji

Tik pred Slovenčevim izborom so objavili sicer še neuradno novico, da je Atlanta sklenila dogovor z Dallasom, ki je v želji po Dončiću ponudil Atlanti ponudbo za zamenjavo pickov, seveda pa je temu moral še nekaj dodati.  Atlanta je tako dobila Dallasov izbor v prvi rundi za naslednje leto. "Bil sem v stikih z Dallasom. Vesel sem, da bom igral v NBA," je še v kapici Atlante dejal Dončić.

Magazin Spoznajte dekle Luke Dončića

Kasneje je bil dogovor potrjen. Dallas bo tako verjetno resno računal na Dončića, saj zanj sicer ne bi ponudil še picka prve runde z drafta 2019. Franšiza iz Teksasa je z Dirkom Nowitzkim že dokazala, da zna razviti evropskega igralca. Analitiki so mnenja, da je Dallas zdaj pravo okolje za Dončića.

Svoje navdušenje nad slovenskim košarkarjem je najprej pokazal bodoči soigralec Dennis Smith Jr., nato pa se je oglasil tudi Nowitzki.

Kasneje je Dončić že poziral s slovensko zastavo in v čepici Dallasa.

Magazin Takšna lepotica je mama Luke Dončića

Memphis je nato izbral Jarena Jacksona Jr., njegov oče z istim imenom in brez pridevnika mlajši je leta 1999 postal NBA prvak s San Antoniom. Dallas je nato v imenu Atlante izbral Traeja Younga. 

Kot 44. je bil izbran košarkar Petrola Olimpije Ukrajinec Yusuf Sanon, ki so ga izbrali pri Washingtonu. Na 29. mesto je bil uvrščen bosanski košarkar Dženan Musa (Brooklyn), pred njim pa je bil poleg Dončića izbran le še en Evropejec, na 25. mestu se je znašel Nemec Moritz Wagner (LA Lakers).

Ostali izbori:

6. Orlando - Mohamed Bamba
7. Chicago - Wendell Carter Jr.
8. Cleveland - Collin Sexton
9. New York - Kevin Knox
10. Philadelphia - Mikal Bridges
11. Charlotte (menjava v LA Clippers) - Shai Gilgeous - Alexander
12. La Clippers (menjava v Charlotte) - Miles Bridges
13. La Clippers - Jerome Robinson
14. Denver - Michael Porter Jr.
15. Washington - Troy Brown Jr.
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:03 22. Junij 2018.

    Huda je,res prava lepotica,lahko je ponosen nanjo in njeno lepoto.Seveda pa tudi ona nanj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.