Luka Dončić kot Michael Jordan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi slovenski zvezdnik z vsako tekmo dokazuje, da je nekaj posebnega.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je ob visoki zmagi Dallas Mavericks nad New Orleans Pelicans (130:84) dosegel "zgolj" 26 točk, devet podaj in šest skokov, saj je zaradi visoke razlike na klopi presedel celotno zadnjo četrtino.

NBA Dončić "streljal" Pelikane, ti doživeli popolno ponižanje

Dončić je bil v igri le 26 minut. A kljub temu mu je uspel vpis v košarkarske anale. Poravnal se je z enim največjih, za mnoge največjim vseh časov.  

Ljubljančan je namreč izenačil rekord legendarnega Michaela Jordana po številu zaporednih tekem z vsaj 20 točkami, petimi skoki in petimi podajami. To je bila osemnajsta tekma v nizu, na kateri je Dončić izpolnil omenjeno statistiko, s podobnim dosežkom se lahko pohvali le še Oscar Robertson.

Jordana in Robertsona lahko Dončić prehiti že v noči na ponedeljek, ko bodo Mavericks gostili Sacramento Kings.

Košarkarji Dallasa so proti Pelicans zabeležili peto zaporedno zmago oziroma deseto na zadnjih enajstih tekmah. So na drugem mestu v zahodni konferenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.