Luka Dončić na ligaški tekmi Reala

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić se je pri 15 letih prvič znašel v kadru madridskega Reala za ligaško tekmo. Na tekmi kasneje ni zaigral.
Oglej si celoten članek

V 6. kolu španskega košarkarskega prvenstva je Real Madrid gostoval pri Fuenlabradi, v kadru gostov pa se je prvič znašel tudi veliki up slovenske košarke - Luka Dončić. Ta je bil že v predsezoni del članske ekipe, takrat je dobil na voljo tudi nekaj minut za dokazovanje. V ekipi je tokrat zamenjal poškodovanega Mehičana Gustava Ayona.  

Če bi 15-letni Slovenec stopil na parket, bi postal drugi najmlajši košarkar z nastopom v najmočnejšem evropskem državnem prvenstvu. Rekord v Španiji sicer drži zdajšnji reprezentant furije Ricky Rubio, ki je v španski ligi leta 20005 zaigral za Joventut že pri 15 letih, 3 mesecih in sedmih dneh. Dončić bo 28. februarja star 16 let.

Real je v izenačeni tekmi naposled slavil s 96:94, Dončić pa ni stopil na parket. Zaigralo je sicer deset košarkarjev madridskega velikana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.