"Luka Dončić nas je ubil!"

Foto: Epa luka dončić
Po odločilni zmagi Real Madrida (89:82) je bil v ospredju izjemen koš Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v zaključku četrte tekme med Real Madridom in Panathinaikosom dosegel fantastično trojko, s katero je španski ekipi prinesel odločilno prednost in ji pomagal do uvrstitve na Final Four. Madridčani so napredovali s 3-1 v zmagah.

Gledalci v madridski dvorani WiZink Center so bili priča dramatični končnici, saj je Real v zadnji četrtini zapravil veliko prednost in dobro minuto pred koncem vodil samo še za tri točke (85:82).

Dončić bi v napadu skoraj izgubil žogo, a se je uspel rešiti. Do izteka napada je bilo samo še nekaj trenutkov, zato se je Dončić spustil v dvoboj ena na ena z zvezdnikom gostujoče ekipe Nickom Calathesom in sekundo pred koncem zadel trojko od table. 

Gostujoči košarkarji na čelu s trenerjem Xavijem Pascualom niso mogli verjeti svojim očem, saj je slovenski košarkar pri metu stal na eni nogi. Real je povedel za šest točk (88:82), PAO pa je ostal brez realnih možnosti za preobrat.

"Dobro smo igrali v obrambi, a Dončićev met je šel skozi obroč," je po tekmi dejal gostujoči trener Pascual. "Real je imel pri tem metu nekaj sreče. Zaslužili so si zmago, vendar so imeli srečo. Lahko si predstavljate izraz na mojem obrazu ob Dončićevem metu. Real je bil odličen. Zaslužijo si uvrstitev na Final Four," je dodal Pascual.

Luka Dončić je na četrti tekmi igral 28:57 minute in dosegel 17 točk (1/1 za dve, 4/8 za tri, 3/4 prosti meti), pet podaj in štiri skoke (indeks 24).

"Poskušali smo ostati konkurenčni. Delali smo napake, ki jih na prejšnjih tekmah nismo. Pritisk je bilo zelo velik od samega začetka. Razočarani smo bili po dveh zaporednih porazih in nismo se mogli osredotočiti. Morda smo bili preveč vznemirjeni, zato je Real zlahka prihajal do košev. Na koncu smo se vrnili, a Dončićeva trojka nas je ubila," je dodal trener grške ekipe in čestital svojim varovancem.

Grožnje predsednika Dimitrisa Giannakopoulosa, ki zaradi spora z direktorjem lige Jordijem Bertomeuom grozi z izstopom iz tekmovanja, ni želel komentirati. "Na to vam ne morem dogovoriti. Ne vem, kako se bodo stvari razvijale v prihodnosti."

Foto: Profimedia xavi pascual

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.