Luka Dončić ni več novinec leta

Foto: Epa ja morant
Slovenski košarkarski zvezdnik je dobil svojega naslednika.
Oglej si celoten članek

Ja Morant, zvezdnik Memphis Grizzlies je v severnoameriški košarkarski ligi NBA nasledil Slovenca Luko Dončića kot dobitnik nagrade NBA za novinca leta. Iz vodstva lige NBA so sporočili, da je 21-letni Morant nagrado prejel z 99 od 100 možnih glasov za prvo mesto.

Morant je postal drugi igralec grizlijev v zgodovini po Špancu Pauju Gasolu leta 2002, ki je osvojil naslov novinca leta v NBA.

Foto: Epa

Edini preostali glas za najboljšega novinca leta je prejel igralec New Orleans Pelicans Zion Williamson, lanski prvi izbor na naboru NBA, so še sporočili iz lige NBA.

V glasovanju 100 športnih novinarjev je Morant zbral 498 točk, na drugem mestu v boju za novinca leta pa je končal soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat, Kendrick Nunn, ki je zbral 204 točke. Tretji je bil Williamson s 140 točkami.

Glasovanje je letos potekalo o predstavah košarkarjev do 11. marca, ko je koronavirusna pandemija prekinila tudi ligo NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.