Luka finančno priskočil na pomoč ogroženim v Dallasu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dobrodelna poteza košarkarjev Dallasa.
Oglej si celoten članek

Ameriško zvezno državo Teksas je prizadelo izjemno hladno vreme, ki je z nizkimi temperaturami, teh na jugu ZDA niso vajeni, med drugim poskrbelo za dolgotrajne izpade elektrike in pomanjkanje pitne vode. Številni prebivalci so imeli v zadnjih dneh težave predvsem z ogrevanjem, mraz je zahteval kar nekaj smrtnih žrtev.

Na pomoč ogroženim so zdaj priskočili tudi košarkarji Dallasa na čelu z Luko Dončićem. Lastnik franšize Mark Cuban, Luka, Tim Hardaway Jr., Maxi Kleber in Dwight Powell so za pomoč prebivalcem svojega mesta zbrali 1,1 milijon ameriških dolarjev.

"Ni besed s katerimi bi izrazil svojo hvaležnost franšizi Dallas Mavericks. Naši prebivalci so v težkem položaju, ta donacija pa bo v veliko pomoč tistim, ki jo potrebujejo," je v izjavi za javnost dejal župan Dallasa Eric Johnson. 

Foto: Profimedia Dallas

V imenu igralcev se je oglasil Powell, ki se je že v preteklosti izkazal na dobrodelnem področju: "Veliko naših someščanov je ostalo brez hrane, vode in zatočišča v tej zimski nevihti. Ne bi si mogli odpustiti, če jim ne bi pomagali. Upam, da bo naš prispevek nekoliko olajšal življenje tistim, ki so bili v tem času najbolj prizadeti."

Košarkarji Dallasa večjih težav zaradi mrazu seveda niso imeli, so pa v zadnjem tednu ostali brez tekem v ligi NBA. Po osmih dnevih pavze naj bi se v noči na torek zdaj doma pomerili z moštvom Memphis Grizzlies.

Foto: Profimedia Dallas

Foto: Profimedia Dallas

Foto: Profimedia Dallas

Foto: Profimedia Dallas

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.