"Luka je največji talent, ki sem ga treniral"

Foto: Profimedia Igor Kokoškov
Novi trener Phoenixa jasno o Luki Dončiću. Drugačnega mnenja so analitiki, ki se ukvarjajo z naborom.
Oglej si celoten članek

Franšiza Phoenix Suns bo čez dobre tri tedne kot prva izbirala na naboru lige NBA. V preteklem mesecu je sicer veljalo prepričanje, da se bodo Sonca ob izboru odločala med centrom Deandrejem Aytonom in novopečenim evropskim klubskim prvakom Luko Dončićem. Svoje mnenje je moral podati tudi nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov, ki je postal novi glavni trener moštva iz Arizone.

"Zdaj lahko rečem, da je Luka najverjetneje najbolj nadarjen košarkar, ki sem ga imel priložnost trenirati v svoji 25-letni karieri," je bil v podcastu, ki ga vodi v Arizoni priznana novinarka Lindsey Smith, jasen Kokoškov, ki je s slovenskim najstnikom septembra lani osvojil tudi evropsko prvenstvo.

Tudi strokovnjaki ameriškega športnega medijskega giganta ESPN se sicer med seboj večkrat ne strinjajo. Amin Elhassan je prepričan, da bi Phoenix kot prvega moral izbrati Dončića: "Oba imata močne argumente. Ko pogledam Sonca ... imajo številne luknje. Ne gre za to, da bi morali zakrpati le eno, a se mi največja težava zdi podajanje. Phoenix je že vrsto let grozna ekipa pri podajah in lahko rečem, da ima Dončić izjemen občutek za podaje. Za fanta straega 19 let so njegove podaje na ravni izkušenega veterana, ki je takšne poteze odigral že več stokrat. To je nekaj posebnega. Iz tega razloga se bolj nagibam k Dončiću. Je pa res, da lahko sedim tukaj in poslušam argumente, ki pravijo v prid Aytonu in bom samo prikimoval."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.