Luka ni pretirano blestel, v zadnji četrtini pa ostal brez igre

Foto: Twitter luka dončić
Košarkarji Dallasa še tretjič v sezoni zlahka do zmage proti Golden State Warriors.
Oglej si celoten članek

Dallas je po šestih zaporednih tekmah tokrat gostoval v San Franciscu pri ekipi Golden State Warriors, ki je pred dvobojem s košarkarji iz Teksasa nanizala osem porazov. Luka Dončić je na prejšnjih dveh tekmah proti trikratnim prvakom v zadnjih petih letih, ki pa imajo tokrat težave s poškodbami predvsem Setha Curryja in Klayja Thompsona, nanizal dva trojna dvojčka, zmagi Mavericksov pa sta bili tako visoki, da Slovencu niti ni bilo treba zaigrati v zadnjih četrtinah. 

Tudi tokrat je četa Ricka Carlisla dobro odprla dvoboj. Dončić je odigral prvih šest minut, nato pa sedel na klop ob vodstvu 22:13 s štirimi točkami in tremi skoki. Dallas je bil v prvi četrtini sicer zelo uspešen pri metu za tri točke, dva iz štirih poizkusov je zadel Tim Hardaway Jr., tri iz prav toliko metov Maxi Kleber, eno trojko je dodal še Dwight Powell.

Po štirih minutah tretje četrtine je bilo že +25. Powell je z dvema zabijanjima prišel do svoje 19. točke ob metu iz igre 8/8, Dončić pa kasneje dodal zaporedni trojki za 82:54. Pred tem je njegov met za tri točke znašal 0/6. Izgledalo je že, da je dvoboj odločen, a so domači v zaključku tretje četrtine prebudili dvorano z delnim rezultatom 13:0 (84:69).

Gostje so se zbrali in odgovorili z 9:0, po štirih točkah Marjanovića ter ukradeni žogi in polaganju Setha Curryja pa je bilo že 106:77. Ob visoki prednosti je Dončić pred gostovanjem v Sacramentu, ki bo na sporedu že v prihajajoči noči po slovenskem času, celotno zadnjo četrtino presedel na klopi.

Zbral je 20 točk, osem skokov, zanj 'le' dve asistenci in ukradeno žogo. Še nekoliko boljšo strelsko statistiko so mu tokrat pokvarili prosti meti (2/8). Pri Dallasu, ki je zmagal z rezultatom 124: 97, je 21 točk z brezhibnim metom iz igre (9/)) dosegel Powell, Marjanović je dodal 13 točk in 11 skokov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.