Luka pomagal LeBronu do zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić in kolegi so zabeležili prepričljivo zmago.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je pred tednom dni dopolnil 22 let, je še drugič kot član prve peterke zaigral na tekmi vseh zvezd lige NBA. Še pred tekmo v Atlanti je sodeloval na tradicionalnem spretnostnem poligonu, kjer pa se ni pretirano pretegnil, nastopil je kar v trenirki in moral priznati premoč Domantasu Sabonisu. Litovec je sicer kasneje tudi osvojil to tekmovanje. Pri metih za tri točke je bil nato najuspešnejši Steph Curry.

Luka je zaigral v ekipi kapetana LeBrona Jamesa, obema pa so v prvi peterki družbo delali Steph Curry, Giannis Antetokounmpo in Nikola Jokić. Brez tekme sta sicer ostala košarkarja ekipe Philadelphia 76-ers Joel Embiid in Ben Simmons, saj je bil na koronavirus pozitiven njun frizer, zaradi stikov z njim sta morala zvezdnika v samoizolacijo. Za moštvo Kevina Duranta, ki sicer zaradi poškodbe ni igral, so tekmo začeli Zion Williams, Jayson Tatum, Kyrie Irving, Kawhi Leonard in prvi strelec lige Bradely Beal.

Prvo četrtino so bolje odprli 'LeBronovci', ki so v igri brez obramb povedli s 23:16, Luka pravzaprav ni pogledal proti košu, zbral pa je tri asistence in dva skoka. Zgrešil je en met za tri točke. Po polovici četrtine je bil zamenjan.

Ekipa LeBron James je prvo četrtino dobila z rezultatom 40:39 in s tem prislužila 150.000 ameriških dolarjev za dobrodelno organizacijo, ki jo je zastopala.

Dončić, ki je vseskozi igral z nasmeškom na obrazu, je zaigral tudi v prvi polovici druge četrtine, ko se je vpisal tudi med strelce s prodorom pod koš in zabijanjem. 

Tudi druga četrtina je pripadla isti ekipi. Košarkarji v rumenih dresih so v zadnjih minutah četrtine povsem razbili tekmece, med drugim sta zabila tudi Curry in Chris Paul, Damian Lillard in Curry pa sta zadevala tudi s sredine igrišča. Strelsko je bil sicer najbolj razpoložen Antetokounmpo, ki je do glavnega odmora zbral 24 točk brez zgrešenega meta. Moštvo LeBrona je drugo četrtino dobilo s kar 60:41.

Ob polčasu je potekalo tekmovanje v zabijanju, ki se ga je tokrat udeležilo najmanj košarkarjev v zgodovini lige NBA. Nastopili so le Obi Toppin (New York), Anfernee Simons (Portland) in Cassius Stanley (Indiana). Slednji je izpadel po prvih dveh zabijanjih, v finalu pa so se sodniki s 3:2 odločil za Simonsa.

Po tekmovanju v zabijanju se je nadaljevala tekma vseh zvezd. Luka je odigral prvih sedem minut tretje četrtine, zadel dve trojki, ob tem pa zbiral tudi podaje. Na klop je sedel z osmimi točkami in prav toliko asistencami. Antetokounmpo je bil še vedno nezgrešljiv iz igre, zadel je vseh 16 poizkusov. Na koncu je četrtino s 46:45 znova dobila LeBronova zasedba, s tem je svoji dobrodelni organizaciji prislužila že 450.000 dolarjev, sam James v drugem polčasu sicer ni več stopil na parket. 

Skupno so 'rumeni' zbrali 146 točk, modri 125. Tako je bilo že znano, da se bo četrta četrtina končala, ko bo eno od moštev doseglo ali preseglo številko 170. Toliko je namreč znašala številka točk vodilne ekipe po treh četrtinah + 24 točk, ki jih je bilo treba zbrati v zadnji četrtini v čast lani umrlega Kobeja Bryanta. LeBronovi so tako za zmago potrebovali le še 24 točk, Durantovi pa 45.

Slednji so naposled poskušali zaigrati tudi v obrambi, a jim to ni uspevalo. Modri so se sicer z delnim izidom 9:0 približali na 15 točk zaostanka, a bližje ni šlo. Končalo se je z novo Lillardovo trojko s sredine igrišča za 170:150. LeBronovo moštvo, zvezdnik je bil trikrat zapored kapetan po trenutno izbranem formatu, je zmagalo še tretjič zapored.

Za najkoristnejšega igralca tekme je bil izbran Giannis s 35 doseženimi točkami in metom 16/16. Luka je zbral 8 točk, tri skoke in 8 asistenc. Bil je sedmi strelec svoje ekipe, več točk so od njega poleg Antetokounmpa dosegli še Lillard (32), Curry (28), Jaylen Brown (22), Paul George (17) in Rudy Gobert (10).

V ekipi Durant je 26 točk dosegel Beal, 24 Irving, po 21 pa Tatum in Harden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.