Luka poškodovan odšepal v slačilnico, nato potopil najbolj vročo ekipo lige

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Fantastični Luka Dončić je kljub poškodbi stegenske mišice vodil svoj Dallas do zmage nad Boston Celtics.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je glavni junak ekipe Dallas Mavericks ob veliki gostujoči zmagi s 95:92 nad Boston Celtics, ki so pred tem dobili kar 18 izmed zadnjih 21 tekem in so veljali za najbolj vročo ekipo lige.

Mladi Slovenec je sicer moral zaradi poškodbe stegenske mišice že proti koncu prve četrtine zapustiti parket in se odpraviti v slačilnico, a se je sredi druge četrtine vrnil in orkestriral veliki preobrat, potem ko je Boston vodil skoraj celotno tekmo. Luka je bil na koncu s 26 točkami (8/16 iz igre) najboljši strelec tekme, obenem pa je zbral še 8 skokov in asistenc ter 3 ukradene žoge.

Luka je tako pokvaril veliko slavje v Bostonu ob upokojitvi številke 5 legendarnega Kevina Garnetta. Kelti so namreč nameravali "Big Ticketa" počastiti z novo zmago in dolgo časa jim je zelo dobro kazalo.

Po 11 minutah igre so namreč vodili z 20:18, prvi zvezdnik nasprotnikov, ki je do takrat zbral 7 točk ter 3 skoke in asistence, pa je s poškodbo stegenske mišice odšepal naravnost v garderobo.

Toda Luka se je vrnil že sredi druge četrtine, njegov čas pa je napočil v drugem polčasu, ko je Dallas dobil tretjo četrtino kar za 12 točk ter po zaostanku za 9 točk ob polčasu uspel obrniti potek tekme.

Luka je tudi vzel v roke žogo ob zadnjem napadu Dallasa, ko je bil rezultat še poravnan na 92, po preigravanju v nasprotni raketi pa je z lepo asistenco našel povsem samega Spencerja Dinwiddieja (18 točk, 5 skokov, 4 asistence), ki je s trojko postavil končni rezultat 92:95.

Ni pa veliko manjkalo, da bi Luka postal tudi tragični junak, saj so sodniki takoj v naslednjem napadu Dončiću piskali osebno napako nad Marcusom Smartom pri metu za tri točke, a so nato ob ogledu posnetka (oziroma po izzivu trenerja Dallasa Jasona Kidda) svojo odločitev spremenili.

Težaven met za izenačenje je nato zgrešil Jayson Tatum, ki je bil z 21 točkami, 11 skoki in 4 asistencami sicer najboljši igralec Bostona, a je tudi on ostal v senci zopet izjemnega Dončića. Pri Dallasu se je sicer znova zelo izkazal tudi Dorian Finney-Smith, ki je v ključnih trenutkih zadeval trojke kot za stavo, tekmo pa je končal z 19 točkami, 4 skoki in 3 asistencami.

Z enako razliko kot Dallas proti Bostonu pa so slavili tudi Brooklyn Nets našega Gorana Dragića na gostovanju pri New York Knicks. Tekma se je končala z rezultatom 110:107 za Mrežice.

Dragić je tokrat na igrišču preživel kar dobrih 38 minut, tekom katerih je zbral 7 točk (3/8 iz igre), 3 skoke in 6 asistenc. Tekmo je ob odsotnosti Kyrieja Irvinga začel celo v prvi postavi, trener Steve Nash pa mu je namenil največjo minutažo, odkar se je pridružil ekipi.

Newyorški obračun je bil sicer napet do samega konca, o zmagovalcu pa se je odločalo v zadnjih sekundah. Kevin Durant je za zmago svojih Mrežic moral prispevati skoraj polovico točk svoje ekipe. Ustavil se je pri 53 točkah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.