Luka poskrbel za izenačitev Dallasovega rekorda

Foto: Profimedia
Na parketu znova tudi Luka Dončić, ki pa je s soigralci s 112:121 klonil pri Los Angeles Clippers. Poraz je doživel tudi Goran Dragić.
Oglej si celoten članek

Oba slovenska košarkarja sta ponoči stopila na parket lige NBA. Goran Dragić in soigralci so gostil ekipo Phoenix Suns, ki jo vodi nekdanji selektor Slovenije Igor Kokoškov. Slednji se je veselil šele 12. zmage v sezoni, Sonca so zmagala z rezultatom 124:121. 

Dragić, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi, je dvoboj začel na klopi. Na parketu je nato prebil nekaj več kot 22 minut in pol, v tem času pa ob metu 5/12 iz igre zbral deset točk, ki jim je dodal še štiri asistence. Domači so sicer vodili večji del tekme, Phoenix je prvič povedel šele ob koncu druge minute v zadnji četrtini, ko se je na semaforju izpisal rezultat 91:92. Trener Erik Spoelstra je v odločilnih trenutkih, sedem minut pred koncem dvoboja, vrnil Dragića na klop in pozabil nanj. Pri Phoenixu je Devin Booker zbral 20 točk, pri Miamiju pa Hassan Whiteside 29 točk in 11 skokov.

Po skoraj dveh tednih premora, vmes je sicer sodeloval na All Star vikendu, je NBA tekmo odigral tudi Luka Dončić. Mladi Slovenec, ki bo čez dva dni dopolnil 20 let, je dvoboj proti moštvu LA Clippers odprl z dvema uspešnima metoma za tri točke, kasneje pa se je bolj posvetil razigravanju soigralcev. Do polčasa je zbral le šest metov iz igre, zadel je štiri, bil pa je na dobri poti do trojnega dvojčka. Zbral je 13 točk, pet skokov in šest asistenc ter blokado. Domači košarkarji so na njemu večkrat podvajali obrambo, Luka pa je izgubil kar pet žog. Domači so si v zaključku druge četrtine priigrali nekaj prednosti in na odmor odšli z vodstvom 63:57.

Telički so dobro zaigrali na začetku tretje četrtine, po trojkah Dirka Nowitzkija in Dončića pa so povedli z 69:65. Luka je ob prednosti dveh točk na klop sedel tri minute in pol pred koncem tretjega dela, ko je njegova statistika kazala že 24 točk, osem ulovljenih žog in devet asistenc. Met iz igre: 7/10.

Ob njegovi odsotnosti so domači prevzeli pobudo, boljši tekmec pa so bili tudi v uvodnih minutah zadnje četrtine. Po že osmi izgubljeni Dončićevi žogi so povedli s 101:92. Brez Slovenca se je Dallas vrnil le na dve točki zaostanka, a so gostitelji odgovorili z delnim izidom 6:0 (111:103), nato pa dokaj mirno pripeljali dvoboj tudi do konca.

Slabe pol minute pred zadnjim piskom sirene je Dončić z asistenco Dwightu Powellu prišel do svojega četrtega trojnega dvojčka v sezoni. S tem se je izenačil z legendarnim Jasonom Kiddom, ki je v dresu Dallasa kot novinec prav tako zbral toliko trojnih dvojčkov. Luka se je ustavil pri 28 točkah ter pri desetih skokih in asistencah. Powell je prišel do dosežka kariere s 24 točkami. Pri Clippers je najboljšo strelsko tekmo v karieri odigral Montrezl Harrel, ki je zbral 32 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.