Luka s skromnejšim statističnim večerom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarji Dallasa so v gosteh premagali Minnesoto s 128:108.
Oglej si celoten članek

Zasedba iz Teksasa se je tokrat v gosteh pomerila z najslabšo ekipo lige. Minnesota je zbrala najmanj zmag v tej NBA sezoni, a vseeno igra nekoliko boljše po povratku njenega prvega zvezdnika Karl-Anthonyja Townsa. Ta je tokrat po dveh minutah in pol igre v prvi četrtini s trojko poskrbel za vodstvo 11:3.

Dallas je bil v prvih minutah povsem izgubljen, tudi Luka Dončić se ni izkazal. V svojo statistiko je v štirih minutah vpisal tri zgrešene mete, dve izgubljeni žogi in osebno napako. Wolves so prišli do +13. Na srečo gostov se je razigral Kristaps Porzingis s šestimi zaporednimi točkami, dve pa je s prostih metov za delni izid 8:0 dodal Josh Richardson. Luka je na polovici četrtine na klop sedel z ničlo v kategorijah točk, skokov in asistenc.

Njegovi soigralci so se nato približali le na točko zaostanka, vendar je sledilo sedem zaporednih točk Townsa za 25:17. Dončić se je kasneje na parket vrnil pri -7, minuto pred koncem četrtine pa zabeležil svojo prvo podajo ob trojki Maxija Kleberja. Po njegovi ukradeni žogi je nato Jalen Brunson postavil izid prvih 12 minut, Mavericks so po neprepričljivi predstavi zaostajali le za tri točke pri 30:33.

Dončiću, ki je na zadnji tekmi proti Portlandu trojke metal 8/9, ni in ni šlo v napadu, tokratni dvoboj je odprl z metom 0:7. Kljub izostanku Slovenčevih točk, so gostje po trojki Tima Hardawayja Jr. prvič povedli na tekmi pri izidu 48:46. Luka je prvi koš dosegel 1:40 pred koncem prvega polčasa, skupno pa do glavnega odmora zbral 5 točk.

Zadnji dve je dosegel sedem sekund pred iztekom druge četrtine, ko je zadel za 56:55. S tem rezultatom se je tudi odšlo na pavzo.

Tretja četrtina se je začela podobno kot prva, Minnesoti je uspel niz sedmih točk, vendar je tokrat Dallas odgovoril še z uspešnejšim nizom. Z delnim izidom 11:0, ki ga je z ukradeno žogo in asistenco za zabijanje Doriana Finney-Smitha dokončal Dončić, so Mavs povedli s 67:62.

Prednost je nato dve minuti pred koncem četrtine narastla že na +11 po uspešnem metu za tri točke, ki ga je izvedel Hardaway mlajši. Kasneje je svoje dodal še Brunson, četrtina pa se je zaključila s trojko Porzingisa za 88:73. Luka je v treh četrtinah zbral zanj skromnih sedem točk ter po tri skoke in asistence.

Dallas je na začetku zadnje četrtine brez težav ohranjal priigrano prednost. Slabih osem minut pred koncem je Dončić zabeležil četrto podajo za koš Dwighta Powella, po njem so domači pri zaostanku 84:101 vzeli minuto odmora. A tudi ta ni pomagala, Luka je naposled začel zadevati, po njegovih osmih točkah, zadel je dve trojki, se je na semaforju izpisal izid 111:88. Dvoboj je bil pravzaprav odločen.

Slovenski zvezdnik, ki pa tega statusa že nekaj časa ne uživa tudi pri sodnikih, sicer ni bil zadovoljen s sojenjem, ob številnih prodorih pod koš je na tekmi izvajal le dva prosta meta. Ob pritožbi glede kriterija si je prislužil še tehnično napako, nato pa štiri minute in pol pred koncem še zadnjič sedel na klop. Zbral je 15 točk ter po štiri skoke in asistence.

Porzingis je tekmo končal z 29. točkami, 21 jih je zbral Hardaway Jr. Pri gostiteljih je novinec Anthony Edwards dosegel 29 točk, Towns se je ustavil pri številki 22.

NBA, izidi:

Indiana Pacers - Detroit Pistons           116:111
Toronto Raptors - Denver Nuggets           135:111
Milwaukee Bucks - Boston Celtics           121:119
Orlando Magic - Phoenix Suns               112:111
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers         94:103
Houston Rockets - Charlotte Hornets         97:122
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks  108:128
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies  107:116
San Antonio Spurs - LA Clippers            101:134
Utah Jazz - Brooklyn Nets                  118:88
Sacramento Kings - Atlanta Hawks           110:108
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.