Luka se za vedno zapisal v NBA zgodovino! Kaj takega ni uspelo še nikomur!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lukova predstava s pete tekme še vedno odmeva po celem svetu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so na peti tekmi dvoboja prvega kroga končnice proti Los Angeles Clippers v gosteh v Staples Centru slavili pomembno zmago s 105:100. Ta jim je v boju na štiri zmage prinesla prednost 3:2. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je tekmo končal pri 42 točkah, osmih skokih in 14 podajah.

A zgolj ti podatki še ne pokažejo prave slike veličastnosti Lukove predstave. Dončić je namreč svoje naverjetne vodstvene sposobnosti dokazal s podatkom, da je zadel oziroma podal za kar 31 košev od skupno 37 zadetih metov Dallasa iz igre. Luka se je tako med strelce ali asistente vpisal pri kar 83,8 % metov Dallasa iz igre, kar je najvišji odstotek v zgodovini lige, ne zgolj tekem končnice.

Nobena ekipa v zgodovini lige še ni bila tako odvisna od svojega velikega zvezdnika, kot je trenutno Dallas od Dončića, saj je Luka zadel kar 17 metov iz igre, asistenco pa je vpisal še pri 14 drugih koših, neposredno pa ni bil vpleten vsega skupaj pri zgolj šestih koših.

Ali če pogledamo malo drugače, Luka je sam dosegel 42 točk, pri 31 točkah pa je bil podajalec. Če odštejemo 17 točk, ki so jih Mavericki dosegli s črte prostih metov, je vsega skupaj ostalo zgolj 15 od 105 točk, pri katerih Luka ni bil neposredno udeležen. Dončić je tako znova izpisal novo neverjetno poglavje NBA zgodovine, katero upa da bo nadaljeval s svojim prvim prebojem iz prvega kroga končnice.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.