Luka si lahko oddahne, iz Španije prihajajo odlične novice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trofejni trener se je po srčni kapi že vrnil na igrišča in bil prisoten na treningu Real Madrida pred obračunom z Barcelono.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je tekom svoje športne poti večkrat izpostavil, kako pommebno vlogo je v njegovem življenju igral cenjeni španski košarkarski strokovnjak Pablo Laso, ki je kot trener Real Madrida igral vlogo mentorja mlademu Slovencu na začetku njegove košarkarske poti.

Med leti 2015 in 2018 je bil tako prvi članski trener v karieri Dončića, skupaj pa sta osvojila tri državna prvenstva in dva pokala ter tudi Evroligo leta 2018, ko je bil Luka izbran za MVP-ja rednega dela ter MVP-ja finala, obenem pa uvrščen v idealno postavo lige.

Foto: Profimedia Pablo Laso Luka Dončić

Luko je tako zagotovo pretresla novica, ko je pred devetimi dnevi trofejnega Španca, ki je bil dvakrat izbran za najboljšega trenerja Evrolige in je že 11 sezon za krmilom španskega velikana, s katerim je petkrat osvojil državno prvenstvo, šestkrat pokal in superpokal ter dvakrat Evroligo, zadela srčna kap.

Toda Luka, Lasovi najbližji in tudi ves košarkarski svet si lahko oddahnejo, saj je Laso medtem že zapustil bolnišnico in se celo pojavil na treningu Reala. Toda čeprav je bil prisoten na treningu, svojih varovancev vseeno ni vodil na prvi tekmi finala končnice španskega prvenstva proti Barceloni.

"Hvala vam za tisoče sporočil, ki ste mi jih poslali. Nemogoče je, da bi odgovoril vsem, zato vam kar naenkrat pošiljam milijon zahval. Počutim se zelo dobro, sem že na treningu, toda ne bom mogel biti prisoten v Palauu," je Laso po treningu na dan tekme sporočil svojim sledilcem preko Twitterja.

S tem je potrdil, da bo izpustil prvi finalni obračun v dvorani Palau Blaugrana v Barceloni, ki je bil na sporedu v ponedeljek zvečer. Ekipo je tako kot na tretji tekmi polfinala proti Baskonii vodil Lasov pomočnik Chus Mateo, ki je namignil, da bi se znalo zgoditi, da že tekom finalne serije krmilo Reala ponovno prevzame Laso. "Ne vem, če bom vodil ekipo celotno finale," je bil skrivnosten Mateo.

Real je sicer tudi brez Lasa na prvi tekmi popolnoma razbil Barcelono, saj je v po treh četrtinah vodil celo za 23 točk, na koncu pa je slavil z 88:75.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.