"Luka, upam, da boš izgubil."

Foto: Profimedia Luka Dončić
Srbski košarkarski zvezdnik je pred gostovanjem v Dallasu poslal jasno sporočilo Luki Dončiću.
Oglej si celoten članek

V derbiju zahodne konference se bosta v noči na četrtek pomerili moštvi Luke Dončića in najbolj vročega srbskega košarkarja ta hip Nikole Jokića, sicer soigralca Vlatka Čančarja pri ekipi Denver Nuggets (25-11), ki zaseda visoko drugo mesto v zahodni konferenci.

Dallas je s 50-odstotnim izkupičkom na zadnjih desetih tekmah (5-5) zdrsnil na šesto mesto (23-13). 

Varovanci Ricka Carlisla v domačem American Airlines Centru še vedno ne igrajo tako, kot bi si želeli, saj njihov trenutkih izkupiček znaša le 11-9, kar je precej slabše kot v goste, kjer so doslej izgubili le pet tekem (12-5).

Še bolj zaskrbljujoč je podatek, da je Dallas pred domačimi gledalci dobil le eno od petih tekem (1-4) proti moštvom s pozitivnim razmerjem zmag in porazov.

"Želimo si biti konkurenčni proti vsakomur in splošno gledano nam je to tudi uspelo. Pred nami je velika tekma, velik izziv," je pred obračunom z Denverjem, legitimnim kandidatom za naslov NBA prvaka, povedal Carlisle.

"Denver ima veliko orožij. So dinamična ekipa, ki lahko naredi marsikaj v napadu in v obrambi. Njihova višina in skok bosta velik izziv za nas," je dodal.

Porzingis še ni nared

Teksačani tudi tokrat ne bodo mogli računati na Kristapsa Porzingisa, ki še vedno ni okreval po poškodbi kolena. "Prišel je na trening, a se ni počutil dobro, zato smo ga poslali domov. Koleno se izboljšuje, vendar ne bo nared."

V Dallasu so že zadnjič pozdravili vrnitev Tima Hardawayja, ki se je po treh tekmah odsotnosti vrnil s 15 točkami ob zmagi nad Chicago Bulls. "Kadar je Luka na igrišču, je ogromno pozornosti na njem. Ostali štirje moramo opraviti svoje naloge in mu olajšati delo," je povedal ameriški branilec.

Foto: Twitter dončić jokić

Dallas bo moral zaustaviti prvega zveznika gostujočega moštva Nikolo Jokića, ki ima povprečje 18,9 točke, 9,8 skoka in 6,4 podaje na tekmo. Na zadnjem obračunu z Atlanto Hawks je dosegel 47 točk, kar je njegov osebni rekord.

Srbski zvezdnik pričakuje težko tekme, a verjame v uspeh njegovega moštva.. "Luka je All-Star igralec. Igra izjemno košarko. Njegovo povprečje 29 točk na tekmo in več kot devet skokov ter asistent. Njegova igra je na nekem drugem nivoju," je povedal.

"Dobro ga poznam. Prihaja z mojega območja. Zelo sem vesel, da igra tako dobro, vendar upam, da bomo jutri zmagali oziroma da bodo oni izgubili," je dodal 24-letni center.

Foto: Epa Luka Dončić in Nikola Jokić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.