Dallas z novo zmago prišel do 2:2 v seriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas je serijo proti Phoenixu izenačil na 2:2 v zmagah, tokrat je slavil s 111:101.
Oglej si celoten članek

Po dveh zanesljivih zmagah Phoenixa na domačem parketu se je serija drugega kroga končnice preselila v Dallas, kjer so košarkarji franšize iz Teksasa zaigrali precej drugače, predvsem bolj agresivno v obrambi in na koncu dobili tretjo tekmo ter tako zaostanek v zmagah znižali na 1:2. Tokrat je Luko Dončića in soigralce čakala še druga zaporedna tekma v dvorani American Airlines Center.

Dvoboj je bil tokrat v uvodnih minutah izenačen, slovenski zvezdnik pa je po vsega dveh minutah in pol dobil tehnično napako. Pred tem so ga tekmeci v napadalni akciji zbili na tla, sodniške piščalke pa so ostale neme.

Luka je imel nekaj za pripomniti enemu izmed delilcev pravice, vmes so gostje v napadu že zaključili napad, ta pa mu je prisodil kazen. Takoj zatem je dobil še prvo osebno napako v obrambi.

Jezni Dončić je odgovoril s trojko, ko je nato met za tri točke dosegel še Dorian Finney-Smith, pa je Dallas povedel s 13:8, trener Phoenixa Monty Williams je vzel minuto odmora. Po njej je Luka prodrl pod koš in v svojo statistiko vpisal še 6. in 7. točko.

Težave za goste so se kopičile. Chris Paul je dobil že drugo osebno napako, v napadu je ob skoku udaril Dončića, Jae Crowder pa je staknil poškodbo gležnja. Medtem ko je še ležal na parketu, je Finney-Smith s trojko Dallas popeljal do prednosti s 24:13. Mavericks so tekmo odprli s petimi trojkami iz osmih poizkusov. Ostalo je še pet minut v prvi četrtini.

Gostitelji so kasneje povedli že za 13 točk, Booker je Phoenix s štirimi zaporednimi točkami, v prvih 12 minutah jih je sicer zbral 11, vrnil pod mejo desetih točk zaostanka. A Dallas je odgovoril z novim uspešnim metom za tri točke (8/12), izid prve četrtine je postavil nekdanji član Olimpije Davis Bertans pri 37:25. Luka je zbral 9 točk, dva skoka in tri asistence.

Prej omenjeni Latvijec je drugo četrtino odprl na enak način kot je končal prvo, zadel je dve trojki (4/4). Ko je bil izza črte natančen še Spencer Dinwiddie, se je na semaforju izpisalo 46:29. Pri Phoenixu je dvakrat na enak način odgovoril Crowder, ki je po težavah z gležnjem odšepal v garderobo, a se nato vrnil na parket.

Luka je na igrišče stopil pet minut in pol pred koncem prvega polčasa pri 43:51. Sodniki so pred tem dosodili tehnično napako Dwightu Powellu, ki ga je v boju za skok Deandre Ayton odrinil na eni strani in dosegel koš, na drugi pa se je vse skupaj ponovilo, vendar je Powell dobil osebno napako. Dončić je v svoji prvi napadalni akciji podal za novo trojko Finney-Smitha, nato pa je omenjeni dvojec vse skupaj še enkrat ponovil, Phoenix se je pred tem že približal na šest točk zaostanka.

Luka je zbral že šesto podajo, po dveh prostih metih pa poskrbel za 61:52. Kasneje je zadel še tri od štirih prostih metov, vse skupaj pa je ponovil še 1,1 sekunde pred odhodom na glavni odmor. Paul je namreč zgrešil met, nato pa storil še svojo četrto osebno napako, ko je Dončić ujel odbito žogo. Luka je bil obakrat natančen za izid polčasa 68:56.

Vknjižil je 16 točk, vseh sedem v drugi četrtini s črte prostih metov. K temu je dodal še 3 skoke, 6 podaj in ukradeno žogo. Finey-Smith je dodal 15 točk s petimi trojkami (5/7), Bertans pa 12 s štirimi (4/5). Devin Booker je do polčasa dosegel 19 točk.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Phoenix je odločno krenil v tretjo četrtino in zaporedoma dosegel pet točk, nato pa je že svojo peto osebno napako dobil Paul. Ta je poizkušal izsiliti prekršek Jalena Brunsona, se mu ob vodenju žoge postavl na pot, a se pri tem krepko uštel. Sodniki so mu dosodili osebno napako v napadu. Trener Williams je skušal preprečiti izgubo svojega najpomembnejšega člana, zahteval je pregled posnetka, a se po njem odločitev ni spremenila.

Dallas še naprej ni uspel doseči koša, nato je po skoraj štirih minutah sušo domačih prekinil Brunson. Sledil je še skok v napadu Maxija Kleberja in koš, nato pa je Dončić v obrambi ukradel žogo in asistiral za novo trojko Finney-Smitha. Dallas je po delnem izidu Phoenixa s 7:0 odgovoril na povsem enak način. Na polovici četrtine so domači vodili s 76:65.

Luka je kasneje dosegel dva koša, ko ga je pokrival precej nižji Cameron Payne, a mu met še naprej ni stekel. Znova je bil nezadovoljen s sojenjem, ob njegovih prodorih se piščalka znova ni oglašala. Suns so se znova približali na -6, trener Dallasa Jason Kidd je dve minuti pred koncem četrtine vzel minuto odmora, po njej pa Dončića pustil na klopi.

Šestnajst sekund pred koncem tretjih 12 minut je trojko za 87:78 zadel Frank Ntilikina, na drugi strani je z enako mero poskušal odgovoriti Booker, a se je žoga odbila od obroča.

Minuto in pol sta mrežici na obeh straneh mirovali, nato sta se na parket vrnil Paul in Dončić. Sledni je dosegel koš za 89:78, s trojko je odgovoril Booker, Paul pa je nato dobil šesto osebno napako.

Luka je prišel še do tretje ukradene žoge, a s soigralci ni in ni uspel doseči koša. Sedem minut pred koncem so se Sonca približala na 83:89, Kidd je še enkrat zahteval posvet na klopi.

Ta je bil tokrat izjemno uspešen. Luka je zadel od table, Bookerjev prodor je bil na drugi strani zaustavljen z blokado Kleberja, Finney-Smith pa je dosegel trojko. Isti igralec je nato izbil žogo iz rok Aytona, v napadu pa zabeležil še svoj osmi uspešen met za tri točke (8/12). Dallas je povedel s 97:83, tokrat je bil za minuto odmora na vrsti Williams. Ostala je le še druga polovica zadnje četrtine.

Dirigentsko palico je v napadu prevzel Brunson in s štirimi točkami ohranil večji del priigrane prednosti. Pri izidu 101:90 so pregled posnetka zahtevali tudi domači, a je posest nad žogo ostala pri Phoenixu. Do konca so bile še štiri minute. Booker je takoj zadel trojko.

A odgovor je bil izjemen. Luka je zbral dve asistenci ob uspešnih metih za tri točke Reggieja Bullocka in Brunsona, nato je v obrambi izsilil Bookerjev prekršek v napadu, po njegovem košu pa se je minuto in pol pred zadnjim piskom sirene na semaforju izpisal izid 109:95. Williams je podpisal predajo in v igro poslal rezerviste. Dvoboj je bil odločen.

Dončić je zbral 26 točk, 7 skokov, 11 asistenc in 3 ukradene žoge. Dve točki manj je k zmagi prispeval Finney-Smith, 18 Brunson.

Booker je dosegel 35 točk, 15 Crowder, 14 Ayton. Paul je odigral le 23 minut, vknjižil pa zgolj 6 točk, pet skokov in sedem podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.