Luka znova navdušil svet! Kar je tokrat storil Dončić, vam bo orosilo oko

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Luka ni le velik igralec, temveč je še večji človek!
Oglej si celoten članek

Preden se v noči iz četrtka na petek z gostovanjem v Atlanti uradno začne nova NBA sezona za ekipo Dallas Mavericks, je imel Luka Dončić v sredo doma še eno poslednje opravilo.

S posebnimi darili je namreč presenetil paciente v otroških bolnišnicah v Dallasu in Planu. Zaradi strogih Covid-19 predpisov sicer ni uspel daril predati vsakemu otroku osebno, a je poskrbel, da je osebje razdelilo vrečke presenečenja vsakemu izmed 80 otrok.

"Resnično sem si želel, da bi lahko bil tam ter jih spoznal in se pogovoril z njimi, toda vseeno upam, da bo to presenečenje prineslo nasmeh na njihove obraze ter jih opogumilo, da ostanejo močni in pogumni," je Dončić pokomentiral svoje dejanje ter zaključil: "Želim si le, da se vsi otroci in njihovi starši zavedajo, da mislim nanje."

Omenjeni otroški bolnišnici namreč nista navadni bolnišnici, sprejemajo namreč težje obolele otroke, ki so zboleli za rakom ali kakšno krvno boleznijo. Nesrečni otroci resnično trpijo, a jim je vsaj za nekaj trenutkov zagotovo pregnala bolečino Dončićeva pozornost, ki je vsakega izmed otrok razveselil s parom Jordan športnih copat, posebno Jordanovo vrečko, puloverjem s kapuco, nogavicami, Lukovim pismom ter podpisano fotografijo.

Prav tako so bile v vsaki vrečki tudi voščenke ter pobarvanka imenovana "Luka in Bobi", v katerem je prikazana zgodba o prijateljstvu med Dončićem in njegovim soigralcem Bobanom Marjanovićem.

Prav tako je vsak izmed pacientov prejel prav posebno pizzo, na kateri so bile salame (oziroma drugi dodatki, saj je bila vsaka posamezna piza prirejena določenemu otroku, glede na njegove želje oziroma dieto) razporejene v številko 77. Pizze so prejeli tudi vsi zaposleni v omenjenih dveh ustanovah.

"Lukova velikodušna donacija otroški bolnišnici Pauline Allen Gill center za rakova in krvna obolenja je bila naravnost fantastična. Naši pacienti, tako na oddelku v Dallasu, kot tistem v Planu, se trdo borijo proti svoji bolezni in morajo pogostokrat za dalj časa ostati v bolnišnici. To pomeni, da zamujajo vsakodnevne radosti otroštva. Lukova darila so prinesla ogromne nasmehe na njihove obraze," je Dončićevo gesto pohvalil predsednik otroškega zdravniškega centra Brent Christopher.

Lukova poteza je bila, kot je že rekel Christopher, fantastična, toda nič kaj presenetljiva. Luka namreč slovi po svojih humanitarnih potezah. Le kdo se ne spomni, kako je (še preden je podpisal astronomsko pogodbo) namenil mnogo denarja oškodovanim v lanskih nevihtah, ali kako je v domači Ljubljani pomagal prenoviti košarkarska igrišča. Luka, kapo dol!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:36 21. Oktober 2021.

    Bravo Luka, tako se to dela, daješ zgled celi generaciji. Malo vas je takih Luka, si ponos Slovenije.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.