Luko pričakal dolgoletni sovražnik z neporavnanimi računi, to je sledilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kljub skromnejšemu strelskemu večeru je Luka Dončić prišel do zmage proti ekipi enega svojih največjih rivalov.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA premagali Minnesota Timberwolves s 110:108. Dallas je tako po dveh porazih spet zmagal, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa ni bil pri metu. Iz igre je zadel pet od 17 metov (trojke 3-11), tako da je zbral 15 točk, čemur je v 38 minutah dodal deset podaj, šest skokov in ukradeno žogo.

Eden izmed glavnih razlogov za slabšo Lukovo napadalno predstavo pa je bilo odlično delo specialista za obrambo Patricka Beverleya, ki ima s slovenskim zvezdnikom še neporavnane račune.

Slednji je namreč v prejšnjih sezonah igral za dvakratne zaporedne krvnike Dallasa v končnici, Los Angeles Clippers, a se proti mlademu Slovencu ni pretirano izkazal, saj je Dončić naravnost blestel na tekmah proti Clippers, ki so bili prisiljeni svojega glavnega obrambnega igralca celo posaditi na klop, ker se je Luka preveč spravljal nanj.

Tokrat pa je treba priznati, da je Pat, ki sicer velja za enega bolj umazanih igralcev lige, kljub porazu opravil odlično delo. Čeprav mu je Luka tekom zadnjih obračunov delal številne preglavice, obenem pa še stalno opletal z jezikom ter mu sporočil, da je "premajhen, da bi ga lahko pokrival", se je Beverley tokrat pogumno lotil svoje naloge.

Ob odličnem pokrivanju je tako Luka zadel vsega 5 metov iz igre, medtem ko jih je zgrešil kat 12, obenem pa je ob tesnem pokrivanju Beverleya izgubil tudi kar 8 žog.

A čeprav se je zdelo, da je tokratni obračun dveh rivalov z zelo pestro zgodovino pripadel Beverleyu, je vseeno tudi Dončić kar nekajkrat uspel osmešiti svojega čuvaja, predvsem pa je uspel v igro vključiti svoje igralce, ki so tokrat Dallas povedli do nove zmage.

Pri Dallasu, kjer je šesterica dosegla vsaj po 15 točk, sta bila tako tokrat najboljša Dwight Powell z 22 točkami ter Spencer Dinwiddie z 20. Odločilen koš na tekmi pa je sicer 40 sekund pred koncem dosegel Reggie Bullock za vodstvo Dallasa s 110:105.

Komu je tako resnično pripadel njun novi vroči obračun, presodite sami...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.