Lundqvist v klubu 400, Jagru manjka točka

Foto: EPA
Foto: EPA
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi je imelo delovno soboto 26 klubov, odigranih je bilo 13 tekem.
Oglej si celoten članek

Največ golov je padlo v Nashvillu, kjer je Florida domačo ekipo premagala kar s 7:4. Dva gola za zmagovalce je dosegel Vincent Trocheck, drugega v nebranjen gol ob koncu tekme. Prvi gol na tekmi je dosegel legendarni napadalec Floride Čeh Jaromir Jagr, ki je dosegel svojo 1899. točko v NHL, tako da je samo za točko oddaljen od novega mejnika.

Nov mejnik pa je že dosegel švedski vratar ekipe New York Rangers Henrik Lundqvist. Postal je 12. vratar v zgodovini NHL, ki je dosegel 400 zmag, to mu je uspelo na 727. tekmi, tako hitro ta mejnik ni uspel niti Martinu Brodeurju, ki s 691 zmagami vodi na lestvici najuspešnejših vratarjev. Rangers so v Madison Square Gardnu s 4:2 premagali Colorado, to je bila njihova peta zaporedna zmaga. Gosti so sicer vodili z 2:1, preobrat pa je s svojim drugim golom na tekmi začel Kevin Klein, Rick Nash je domače popeljal v vodstvo, ob koncu tekme pa je piko na i s strelom na prazna vrata postavil Kevin Hayes.

Prvi hat-trick Berglunda

Isti rezultat kot v New Yorku je bil tudi na tekmi v Montrealu, kjer pa so zmagali gosti, hokejisti St. Louisa. Za to je najbolj zaslužen Šved Patrik Berglund, ki je dosegel svoj prvi "hat trick" v NHL, tudi on je zadnji zadetek dosegel, ko je tekmec vratarja zamenjal s šestim igralcem. St. Louis je zmagal na četrti tekmi zaporedoma.

Svojo 600. tekmo v NHL je odigral Patrick Eaves, jubilej pa je proslavil z dvema doseženima goloma in zmago 5:2 njegovega Dallasa proti Carolini. Eaves je letos dosegel že 21 golov, kar je njegov rekord, doslej jih je 20 dosegel v sezoni 2005/06, ko je kot "rookie" igral za Ottawo.

NHL, izidi:

Philadelphia Flyers - San Jose Sharks 2:1*
Ottawa Senators - New York Islanders 3:0
Boston Bruins - Vancouver Canucks 4:3
Nashville Predators - Florida Panthers 4:7
Dallas Stars - Carolina Hurricanes 5:2
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 2:1
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres  1:3
Montreal Canadiens - St. Louis Blues 2:4
New York Rangers - Colorado Avalanche 4:2
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 1:4
Washington Capitals - Anaheim Ducks 5:4
Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins 4:3*
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 1:5

* - po podaljšku

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.