Lyon bo živel od "pokerašev"

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.com)
Francoski igralniški gigant Everest Poker bo v naslednjih letih sponzor nogometnega kluba iz Lyona. Logotip Everest Pokra bo drese kluba iz Olympiqua krasil na gostujočih srečanjih.
Oglej si celoten članek

Še pred začetkom nove tekmovalne sezone je francoskemu nogometnemu klubu Olympique iz Lyona že uspel veliki met, saj jim je uspelo podpisati sponzorsko pogodbo s francoskim igralniškim gigantom Everest Poker, čigar logotip bo odslej tudi krasil njihove drese na gostovanjih. S tem so predstavniki te francoske nogometne institucije zaključili sponzorski mozaik za naslednjih nekaj let, saj so pred tem podpisali novo pogodbo tudi s športnim opremljevalcem Adidas.

Nogometni klub, ki se lahko pohvali s sedmimi naslovi državnega prvaka in je lansko sezono Ligue 1 sicer končal na 2. mestu, je s to potezo le še potrdil svoje dobro sodelovanje s spletnimi igralničarji, saj so predstavniki kluba že pred začetkom lanske sezone prekinili dolgoletno sodelovanje z Renaultom in podpisali sponzorsko pogodbo s podjetjem BetClic. Ker takrat novi igralniški zakon še ni začel veljati, njihovi nogometaši na domačih tekmah niso smeli nositi dresov z imenom ali logotipom novega sponzorja, lahko pa so jih nosili na vseh tekmah izven meja njihove države.

A letošnja pomlad je nato s seboj prinesla tudi spremembe na področju igralniške zakonodaje in tako so pri podjetju Mangas Gaming, ki je lastnik tako BetClic-a kot tudi Everest Pokra, hitro sklenili, da še okrepijo svoje partnerstvo z nogometnim klubom iz Lyona.

Ta odločitev za Francoze ne bi mogla priti ob boljšem času, saj so po koncu lanske sezone tudi uradno končali svoje poglavje s športnim opremljevalcem Umbro (s katerimi jih je sicer vezala še triletna pogodba) in se povezali z nemškim Adidasom, ki bo proračun Olympiqua vsako leto povečal za kar pet milijonov evrov.

Ker so pri Adidasu hoteli začeti pisati novo zgodbo s francoskim nogometnim klubom, so se kaj hitro lotili predelave njihovih dresov, v to vključili tudi oba nova sponzorja (BetClic lani v Franciji praktično ni bil viden na dresih) in pred nekaj dnevi predstavili novo podobo kluba Olympique Lyon. Nemci so pri domačih dresih ohranili klasičen dizajn in ga nadgradili z logotipom podjetja BetClic, medtem ko so se pri dresih za gostovanja zgledovali po zgodovini mesta in njegovi povezanosti s svilo ter tako drese obarvali v vijoličasto-zlati kombinaciji ter jo še nadgradili z zlatim logotipom spletne poker sobe Everest Poker.

"Everest Poker je skupnost, ki združuje vse vrste različnih igralcev, od popolnih amaterjev do izkušenih profesionalcev. V našem primeru pa gre za partnerstvo, ki nima le finančnega učinka, saj našo skupnost in nogometni klub iz Lyona družijo skupne vrednote, kot so ljubezen do igre, želja po odgovornem igranju in spoštovanje naših nasprotnikov. Pri našem delovanju nas vedno vodi želja po uspehu, izboljšanju naše ponudbe in tkanju še močnejših vezi s člani naše skupnosti in prav pri tem nam bodo, tako mislimo, uspehi naših partnerjev najbolj pomagali," je po podpisu sponzorske pogodbe povedala direktorica Everest Poker France Sandrine Mangia-Park.

A če bo to za Everest Poker sploh prvi tak večji podvig, so pri BetClicu že stari mački pri sodelovanju z nogometnimi klubi, saj so trenutno pokrovitelji Lyona, Marseilla in torinskega Juventusa, hkrati pa podpirajo tudi kar 13 portugalskih nogometnih klubov. Same finančne podrobnosti tega novega partnerstva pa za zdaj še niso znane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.