Maccabi : Maribor 2:2

Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor Foto: EPA Maccabi - Maribor
V 3. predkolu kvalifikacij za Ligo prvakov je Maribor v Larnaki na Cipru remiziral z Maccabijem iz Tel Aviva (2:2) in tako napredoval.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so prvo tekmo v Ljudskem vrtu dobili z 1:0, dvoboj je v 94. minuti s strelom z glavo odločil Damjan Bohar. "Rezultat 1:0 je rezultat, ki smo si ga želeli. Pomeni dobro izhodišče, a še ne odločilnega. Na prvi tekmi smo dosegli namen, v povratni moramo iskati gol, ga zabiti. Potem bi bilo vse lažje," je pred drugim obračunom razmišljal mariborski športni direktor Zlatko Zahovič.

Ob polčasu 1:1

Mariborčani so sicer odločno krenili v dvoboj, že v 2. minuti pa je po lepi podaji Mitje Vilerja s petih metrov z glavo streljal Marcos Tavares, a je domači vratar žogo uspel izbiti v kot. Izraelci so si na drugi strani zelenice prvo priložnost priigrali v 11. minuti. Po protinapadu je do žoge na kakšnih 18 metrih prišel Eden Ben Basat, a je neoviran streljal mimo desne vratnice gola Jasmina Handanovića. Ob polovici prvega polčasa je z velike razdalje nenevarno najprej poizkusil Dare Vršič, na začetku 24. minute pa vratar Maccabija Juan Pablo ni imel resnejšega dela niti ob strelu Amirja Derviševića. Sledila sta dva poizkusa Izraelcev z glavo, a Handanoviću ni bilo treba posredovati, po levem boku pa je z dvema pobegoma zagrozil Tal Ben Haim, ki pa s podajama ni našel soigralcev.

Nato pa šok za Maccabi. Tavares je lepo podal v kazenski prostor do samega Boharja, ki je sprožil z leve strani, žogo je vratar še odbil, vendar je bil nato najspretnejši Agim Ibraimi. Makedonski reprezentant je v gneči streljal s približno desetih metrov, Juan Pablo se je še dotaknil žoge, a zadetka ni uspel preprečiti. 

Izraelci pa niso dolgo zaostajali. Ben Haim je znova pobegnil mariborski obrambi, tokrat prišel sam pred mariborskega vratarja in ga tudi premagal za 1:1. S tem rezultatom se je tudi končalo prvih 45 minut igre.

Dva hitra zadetka

Tudi drugi polčas se je začel spodbudno za vijoličaste. Po podaji Ibraimija je Tavares najprej nekoliko slabo zaustavil žogo, jo nato vrnil na rob kazenskega prostora, Dare Vršič pa jo je le za las poslal mimo okvira vrat. 

Nato pa so po nekaj napakah v mariborski obrambi gostitelji prišli do vodstva. Žoga je namreč v kazenskem prostoru srečno prišla do samega Ben Basata, ki u ni bilo težko zadeti za 2:1. Izraelce je po njegovem golu le še zadetek ločil od morebitnega napredovanja. A veselje pri Maccabiju ni dolgo trajalo. Že v prvem napadu Maribora, je Viler z dolgo podajo na robu peterca našel Ibraimi, ki je z glavo mojstrsko zadel mrežo.  

V 62. minuti je nevarno v sredino kazenskega prostora podajal Eran Zahavi a je Handanović še pravočasno presekal podajo in jo poslal v kot. Le štiri minute kasneje je imel izjemno priložnost za ponovno vodstvo Izraelcev Ben Basat. Ta je prišel do neoviranega strela, vendar je žogo z desetih metrov poslal tik ob desni vratnici gostujočega gola. Do 70. minute je od daleč za domače poiskusil še Ben Haim, Rade Prica pa je v kazenskem prostoru zgrešil žogo, ko je želel streljati.

Izraelci so vse sile usmerili v napad in vseskozi pritiskali na gol vijoličastih. Zelo blizu zadetka so bili v 83. minuti, ko je žoga že šla mimo Handanovića, a so jo mariborski branilci še izbili pred golovo črto. V isti minuti je nato gostujoči čuvaj mreže zaustavil še en nevaren strel Ben Basata. Na drugi strani sta lepo priložnost za zmago Maribora zapravila najprej Sintayehu Sallalich, nato pa tudi Bohar. Oba sta prišla do žoge v izraelskem kazenskem prostoru, vendar sta jo poslala mimo okvira vrat.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu so si izbranci Anteja Šimundže že zagotovili nastop v skupinskem delu Evropske lige, ob morebitni zmagi v zadnjem predkolu Lige prvakov pa bodo nastopili tudi med elito evropskega klubskega nogometa.      

3. predkolo Lige prvakov:

Maccabi Tel Aviv : Maribor    2:2 (1:1)  /0:1/
Ben Haim 42, Ben Basat 54.; Ibraimi 36., 55. 

Maccabi: Juan Pablo, Shpungin, Tibi, Carlos Garcia (od 46. Prica), Ben Harush (od 63. Igiebor), Yeini, Radi, Micha, Ben Haim (od 71. Einbinder), Zahavi, Ben Basat.

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Bohar, Dervišević (od 73. Mertelj), Filipović, Vršič (od 85. Sallalich), Ibraimi, Tavares (od 67. Mendy).

/.../ - rezultat prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:08 5. Avgust 2014.

    Kaj več ne gre pričakovati glede tega, kak smo odšpilali drugi polčas, to so bili strahovi zadnjih 30 minut.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.