Maccabi prevelik zalogaj za Krko

Foto: ABA Zoran Dragić Schortsanitis Foto: ABA Klobučar Eliyahu Balažič Maccabi Foto: ABA Farmar Krka Maccabi Foto: ABA Trajković Maccabi Foto: ABA Jordan Maccabi Foto: ABA Djurković Smith Shwan Krka Maccabi Foto: ABA Balažič Pavić Krka
Krka povsem po pričakovanjih ni imela večjih možnosti proti bogatemu Maccabiju na prvi tekmi lige ABA v letošnji sezoni. Izraelci so v Novem mestu slavili s 83:68.
Oglej si celoten članek

Novomeščani so s porazom začeli novo sezono. Visok poraz proti novincem v ligi, Izraelci so znova del jadranske lige po sezoni 2002/03, ko so v finalu izgubili proti Zadru (v ligi bodo igrali vsaj tri sezone), in bodo zaradi oddaljenosti igrali po posebnem sistemu, naslednjič že proti Zlatorogu v ponedeljek, ni ravno spodbuda za varovance trenerja Nenada Trajkovića. Posebej zato, ker jih tudi v drugem kolu čaka gostovanje pri Ciboni (12. oktobra). Vendar pa je bilo uvodno srečanje sezone predvsem preizkus trenutne pripravljenosti in dokaz, da po premoru roke še niso povsem "nastavljene".

Krkaši so v uvodnih desetih minutah zaostajali že od vsega začetka. Že v tretji minuti so gostje vodili za osem točk (5:13), "kanonada" Izraelcev pa se je nadaljevala tudi do konca uvodne četrtine, saj so bili domači še naslednje tri minute brez koša. V drugi četrtini so se gostitelji le zbrali, precej manj izgubljali žoge in se v 15. minuti po košu Zorana Dragića spet približali na manj kot deset točk zaostanka (23:32). Minuto kasneje je bil uspešen še Jerome Jordan in zaostanek znižal še za dve točki (25:32). Tudi v nadaljevanju so sledile minute Krke, ko pa je bil pod košem uspešen še Stinson Curtis, so gostje že staknili glave (32:38).

V drugem polčasu so gostje igrali bolj preudarno, manj izgubljali žoge, izid pa je bil, da so spet nekoliko povišali prednost pred krkaši in jih držali na desetih ali 12 točkah razlike. Kot zadnji v tretji četrtini je bil za goste s prostih metov uspešen Jon Scheyer (49:64), Curtis Stinson je prednost gostov le nekoliko omilil (51:64). Tudi v zadnjem delu tekme so ritem igre narekovali Izraelci, zadevala sta predvsem Sofoklis Schortsanitis in Jordan Farmar, na drugi strani pa so Novomeščani nadaljevali z izgubljanjem žog. To je botrovalo temu, da so košarkarji Maccabija tri minute pred koncem pobegnili že na +20 (60:80), s čimer jim ni bilo težko vknjižiti prve zmage v sezoni. Pri domačih je bil s 15 točkami najboljši Jordan, pri gostih pa z 18 Schortsanitis.

Druge tekme kola, z izjemo Maccabijevega gostovanja pri Zlatorogu čez dva dni, bodo na sporedu prihodnji konec tedna.

Izjave po srečanju:

Nenad Trajković, trener Krke:
"Nisem zadovoljen s tem, kako smo odigrali. Nismo našli rešitve za Schortsanitisa. Vedeli smo, od kje nam preti največja nevarnost, a ga nismo uspeli zaustaviti. Imeli smo tudi velike težave pri prenosu žoge, saj smo izgubili 20 žog. S toliko izgubljenimi žogami pa ne moreš premagati tretje razredni klub, kaj šele Maccabi. Smo še neuigrani, na trenutke smo povsem izgubljeni. Še nekaj časa bo trajalo, da se uigramo. To je bila za nas slaba tekma. Pričakoval sem boljši odpor, imamo neko kakovost, vendar je nocoj nismo pokazali. Verjamemo, da bomo v naslednjih dneh popravili nekaj reči v naši igri."

Smiljan Pavić, igralec Krke:
"Veliko bomo morali še delati. Zlasti na začetku smo imeli veliko dela s Schortsanitisom. Razigrali so se tudi zunanji igralci, tako da smo dobivali koše od zunaj in znotraj. V drugem polčasu smo uspeli približati, ampak kaj več nam ni uspelo.  Novi smo, rabimo še veliko časa, da se uigramo. Tekmec je bil res dober in se je dobro videlo, kje so naše pomanjkljivosti."

David Blatt, trener Maccabija:
"Tekmo smo začeli zelo resno. Že večkrat sem bil tukaj in vem, da je težko zmagati v Novem mestu, tukaj sem že izgubljal dvoboje. Ekipa Krke je dobro vodena. Imajo dobre mlade fante, mogoče so danes nekoliko zatajili tujci. Mi smo naredili dobro delo v obrambi, na splošno smo zadovoljni z našo igro. Moti me le to, da smo zgrešili veliko lahkih metov pod košem. To moramo popraviti, dovolili smo tudi preveč skokov v napadu."

Liga ABA:

Krka : Maccabi 68:83 (51:64, 32:42, 13:25)
Jordan 15, Balažič in Stinson 9; Schortsanitis 18, Farmar in Smith 11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.