Madrid že hotel slaviti, Barça rekla ne

Foto: Reuters Guardiola Vilanova Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska liga prven Foto: EPA Busquets Diego Costa Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska liga prv Foto: EPA Lass Bangoura Montoya Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska liga pr Foto: EPA Messi Movilla Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska liga prvenstvo Foto: EPA Correa Rober Sanchez Alexis Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska l Foto: EPA Pedro Rodriguez Tito Triguero Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska Foto: Reuters Pulido Messi Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska liga prvenstvo Foto: Reuters Thiago Alcantara Messi Pedro Rodriguez Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španij Foto: Reuters real madrid benzema Foto: Reuters real madrid benzema Foto: Reuters real ronaldo marcelo Foto: Reuters real ronaldo Foto: Reuters real sevilla Foto: Twitter Cibeles vodnjak fontana trg Madrid Twitter
Real Madrid je bil po opoldanski zmagi nad Sevillo le še en poraz Barcelone oddaljen od naslova prvaka, a so Katalonci z odhajajočim trenerjem Josepom Guardiolo na klopi prikazali eno najboljših predstav sezone in povozili Realove mestne sosede Rayo Vallecano (7:0). Tri tekme pred koncem sezone razlika ostaja sedem točk.
Oglej si celoten članek

Odhajajoči in bodoči trener Barcelone, Josep Guardiola in Tito Vilanova, sta bila v središču pozornosti pred tekmo z Rayem Vallecanom, a je njuno moštvo zasenčilo prihajajoče kadrovske spremembe z izvrstno predstavo, v kateri so se med strelce vpisali štirje različni strelci. Lionel Messi je z 42. in 43. ligaškim golom sezone odgovoril izzivu Cristiana Ronalda, prve minute po hudi poškodbi kolena pa je v rahlo premešani postavi Barçe odigral tudi Nizozemec Ibrahim Afellay.

Rezervni vratar Kataloncev José Manuel Pinto, ki bo v slogu zadnjih sezon pod vodstvom Guardiole najbrž začel tudi majski pokalni finale proti Athleticu Bilbau, je že v eni prvih akcij storil hudo napako in skorajda podal žogo domačemu napadalcu Diegu Costi, a ga je z izvrstnim startom rešil Sergio Busquets.

Po slabem začetku je Barcelona povsem zagospodarila na igrišču in raztrgala domačo enajsterico. Alexis Sánchez je za vodilni gol na desni našel Pedra Rodrígueza, španski reprezentant pa je na drugi vratnici nesebično zaposlil Messija za lahek gol. Sánchez je vodstvo povišal po ukradeni žogi Argentinca, obšel vratarja in zadel z veliko pomočjo branilca Roberja.

Seydou Keita je pet minut pred polčasom izkoristil brilijantno podajo Messija za velikih 3:0, Blaugrana pa se tudi v nadaljevanju ni ustavila. Že prvi napad drugega polčasa je prinesel gol Pedra, potem ko je Messi po podaji Sáncheza stresel prečko, otočan pa je zaključil v prazno mrežo. Thiago Alcântara je z glavo po podaji rezervista Daniela Alvesa zadel za petardo, Pedro in Messi pa sta dokončala pravo nogometno recitacijo.

Real si je za kosilo privoščil Sevillo

Cristiano Ronaldo je z zadetkom Sevilli postal prvi nogometaš po 80 letih, ki mu je v v eni od najmočnejših evropskih lig uspelo zabiti 43 ali več zadetkov. Nazadnje je to uspelo Evertonovemu Dixieju Deanu v sezoni 1931/32, ko je bil uspešen 45-krat. Real je še z dvema goloma Karima Benzemaja, ki ju je Francoz dosegel v razmiku štirih minut, premagal Sevillo s 3:0.

Tri tekme do konca ima beli balet sedem točk prednosti pred Barcelono. "Dobili smo zelo pomembno tekmo, zdaj pa bomo zbrano nadaljevali do naslova prvaka. Liga prvakov je za nas končana, zdaj si moramo zagotoviti prvenstvo,“ je španski televiziji povedal Benzema. Barcelona se je morala na večerni tekmi izogniti porazu pri Realovem mestnem tekmecu Rayu, sicer bi ob odhodu iz prestolnice morala poslušati slavje s trga Cibeles.

Na tradicionalnem mestu za proslavljanje največjih Realovih zmag je namreč že vse pripravljeno za morebitno druženje navijačev, ki so dolgo časa čakali na trenutek, ko bodo s španskega prestola uspeli zriniti Guardiolino Barço. Edini razlog za proslavljanje po zadnjem državnem naslovu v sezoni 2007-08 je bil tudi po prihodu Joséja Mourinha namreč le lanskoletni naslov španskih pokalnih prvakov.

Puyol: "Odhod Pepa težak udarec"

"Odhod Pepa bo težak udarec za nas vse. Za klub in za vsakega od nas nogometašev. Absolutno smo vsi v slačilnici želeli, da ostane," je ob napovedanem odhodu Guardiole iz Barcelone dejal kapetan Carles Puyol.

"O svojem odhodu nas je obvestil v petek zjutraj, neposredno pred treningom. Obeležil je eno ero, na vsakemu od nas je pustil velik vtis. Zelo mi je žal, sem v šoku, toda življenje teče dalje. Moramo nadaljevati brez njega in početi tisto, kar nas je naučil," je še dodal kapetan Barcelone in besedo ali dve spregovoril tudi o novem trenerju: "Če obstaja svetla točka v vsemu, je to Tito. Nihče nas ne pozna bolje od njega in nekako je normalno, da nas on vodi naprej. Pozdravljam sodelovanje, čeprav je težko pozabiti Pepa."

Nekateri mediji so zapisali, da naj bi Guardiola Barcelono zapustil, ker je prišel v spor s prvim zvezdnikom ekipe Messijem. "V tem ni niti najmanj resnice. Njun odnos nikoli ni bil ogrožen," je vsa namigovanja ostro zavrnil Puyol.

Špansko prvenstvo, 35. kolo:

Real Madrid : Sevilla 3:0 (1:0)
Ronaldo (19), Benzema (48, 52)

Getafe : Mallorca 1:3 (0:1)
Alexis (90); Victor (30), Alfaro (68), Hemad (78)

Levante : Granada 3:1 (0:0)
Kone (46), Torres (74), Valdo (84); Ighalo (67)

Espanyol : Sporting Gijon 0:3 (0:0)
Colunga (47), Trejo (70), Bilić (80)

Real Sociedad : Racing Santander 3:0 (0:0)
Griezmann (47, 70), Agirretxe (83)

Villarreal : Osasuna 1:1 (1:0)
Soriano (44); Raul Garcia (73)

Zaragoza : Athletic Bilbao 2:0 (1:0)
Edu Oriol (27), Apoño (51)

Málaga : Valencia 1:0 (1:0)
Camacho (27)
RK: Feghouli (61/Valencia)

Real Betis : Atlético Madrid 2:2 (0:0)
Pozuelo (86), Pereira (88); Koke (63), Falcao (90)

Rayo Vallecano : Barcelona 0:7 (0:3)
Messi (16, 90), Rober (26/a.g.), Keita (39), Pedro (47, 87), Thiago (77)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.