Madžari odločili: proti Sloveniji bo igral Egipt

Foto: EPA
Foto: EPA
Na rokometnem svetovnem prvenstvu v Španiji so znani vsi pari osmine finala. Rokometni navdušenci bodo v prihodnjih dneh lahko uživali v tekmah Slovenija - Egipt, Poljska - Madžarska, Srbija - Španija, Hrvaška - Belorusija, Nemčija - Makedonija, Francija - Islandija, Brazilija - Rusija in Danska - Tunizija.
Oglej si celoten članek

Potem ko je bilo v skupinah A in B vse odločeno že v petek, so v soboto končne odločitve padle še v skupinah C in D. Zmagovalka skupine C je postala Slovenija, ki je v derbiju s Srbijo, ta je bila na koncu tretja v skupini, slavila s 33:31.

Že pred tem so si Poljaki drugo mesto v skupini zagotovili z zmago proti Južni Koreji s 33:25, Bartosz Jurecki je za zmagovalce dosegel deset golov. Četrto mesto in pot v osmino finala pa si je zagotovila Belorusija z gladko zmago nad Savdsko Arabijo (33:15). Sergej Šilovič je za Beloruse dosegel šest golov.

Hrvati in Španci so se pred zaključnim obračunom v skupini D znašli pred dilemo - zmaga bi jim prinesla prvo mesto in ohranila nepremagljivost na svetovnem prvenstvu, toda dve točki bi zraven prinesli tudi četrtfinalni zmenek z Danci ali branilci naslova Francozi.

Za zmago so se "odločili" Hrvati, ki jih pred velikim derbijem v četrtfinalu čaka tekma z Belorusijo. Madžari so s pričakovano zmago proti Alžiriji v osmino finala poslali njihove severnoafriške rivale Egipčane (29:26). Faraoni bodo na ponedeljkovi tekmi osmine finala tako prvi nasprotnik Slovenije v izločilnih bojih.

Prvo mesto v skupini D so tako osvojili Hrvati, za katere je Ivan Čupić špansko mrežo zatresel osemkrat, Jorge Maqueda pa hrvaško sedemkrat. Španci so na koncu osvojili drugo mesto v skupini.

Osmina finala se bo začela že v nedeljo, ko bodo na sporedu obračuni Nemčija - Makedonija (15.45), Islandija - Francija (20.15), Brazilija - Rusija (17.30) in Danska - Tunizija (20.15).

SP v rokometu, skupinski del, 5. kolo:

Skupina C (Zaragoza)

Belorusija : Savdska Arabija 33:15 (18:5)
Šilovič 6, Nikulenkau in Kamšik 5; Alenbaawi 3

Poljska : Južna Koreja 33:25 (18:11)
B. Jurecki 10, Kubisztal 6; Ci-Yoel 9

Srbija : Slovenija 31:33 (16:19)
Vujin 7, Prodanović in Nenadić 6; Gajić 7, Mačkovšek in L. Žvižej 6, Zorman in Bezjak 3

Lestvica: 1. Slovenija 10 točk, 2. Poljska 8, 3. Srbija 6, 4. Belorusija 4, 5. Savdska Arabija 2, 6. Južna Koreja 0.

Skupina D (Madrid)

Egipt : Avstralija 39:14 (25:8)
Hisham 8, Mamdouh 6; Hedges 5

Španija : Hrvaška 25:27 (13:15)
Maqueda 7; Čupić 8, Kopljar 4

Madžarska : Alžirija 29:26 (14:8)
Lekai, Ancsin in Harsanyi 5, K. Nagy 4; Berkous 6

Lestvica: 1. Hrvaška 10 točk, 2. Španija 8, 3. Madžarska 6, 4. Egipt 3, 5. Alžirija 3, 6. Avstralija 0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.