Madžari zapuščajo turnir v Stožicah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Madžarska zaradi okužb zapušča mehurček v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je sporočila, da bo reprezentanca Madžarske zapustila ljubljanski kvalifikacijski mehurček pred tekmami za EP 2022. Vzrok je več okužb z novim koronavirusm v taboru madžarske izbrane vrste.

Fiba se je za to odločila, ker se je v reprezentanci Madžarske pojavilo več pozitivnih PCR testov na covid-19. Gre za šest testov, od katerih so štirje potrjeni, dva pa še čakata podrobnejšo analizo.

Ker ni mogoče izključiti možnosti nadaljnjih aktivnih okužb pri ekipi Madžarske in sta varnost in zdravje preostalih udeležencev mehurčka najbolj pomembna, se je Fiba odločila, da bo reprezentanca Madžarske nemudoma izstopila iz mehurčka.

Madžarska bi morala odigrati dve tekmi (v soboto proti Avstriji in v ponedeljek proti Sloveniji), ki pa sta zdaj do nadaljnjega prestavljeni. Odločitev o nadomestnih terminih igranja tekem v skupini F bo Fiba še sporočila, so še sporočili iz KZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.