"Mafija v stiku z vsemi, tudi Đokovićem"

Foto: EPA
Foto: EPA
Izraelski teniški igralec Amir Weintraub je spregovoril o stavniški mafiji v tenisu.
Oglej si celoten članek

Izraelec Amir Weintraub, ki je trenutno 222. igralec sveta, zatrjuje, da je stavniška mafija stopila v kontakt tudi z vsemi najboljšimi teniškimi igralci na svetu.

"Ne obstaja niti eden igralec med prvih 1.500, ki ne bi imel takšnega ali drugačnega stika s stavniško mafijo. Tudi najboljši, takšni kot je Novak Đoković, niso izjema," je prepričan 30-letni izraelski teniški igralec.

Ta je spregovoril o finančnih težavah tistih tenisačev, ki so slabše uvrščeni na računalniški lestvici. Zaradi tega naj bi bili v veliki skušnjavi, da rezultatsko nameščajo posamezne dvoboje. "Kontaktirajo te iz tedna v teden, še zlasti se to dogaja v državah kot je na primer Rusija. Ko jim nekaj tednov ponavljate ne, odnehajo. Z namernim porazom enega dvoboja sicer lahko igralec, ki je podobno rangiran kot jaz, zasluži več kot v celem letu," pravi Weintraub.

Ta je teniški profesionalec od leta 2005., do zdaj pa je v karieri zaslužil 440 tisoč dolarjev. Pravi, da na leto zapravi 50 tisočakov na letalske vozovnice, 30 odstotkov pa znaša tudi obdavčitev njegovih zaslužkov. "Igralec mojega rankinga ima iz leta v leto manj denarja," je sklenil Izraelec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.