Magath: ''Pep si je sam nakopal težave''

Foto: EPA
Foto: EPA
Felix Magath, nekdanji trener Bayern Münchna, je prepričan, da si je Pep Guardiola s prihodom Thiaga Alcântare nakopal nepotrebne težave.
Oglej si celoten članek

V Münchnu so kot po tekočem traku začele dežavati kritike na račun Pepa Guardiole. Španski strateg je pred težko nalogo, saj je prevzel klub, ki je lani osvojil zgodovinski trojček. Guardiola je nogometašem bavarskega kluba že predstavil svoje taktične zamisli, ki pa jih niso posebej navdušile, saj jih večina ni povsem prepričana, kakšna je sploh njihova naloga.

Španec podpisal s Špancem

Veliko prahu je dvignil podpis z 22-letnim Thiagom Alcântaro, ki je bil od leta 2009 član Barcelone. Nekdanji trener Bayerna Felix Magath meni, da bi španski vezist lahko pripomogel k napetosti v nemškem prvoligašu. ''Po mojem mnenju ni dobro, da je španski trener podpisal s Špancem. Če bo igral, bodo njegovi soigralci mislili, da zaradi tega, če ne bo, pa se bodo navijači spraševali, zakaj smo potem plačali toliko denarja. To je situacija, katero bi si lahko prihranil,'' je povedal Magath.

Kako izboljšati izpopolnjeno ekipo?

Bayern je lani osvojil domačo ligo, pokal in Ligo prvakov. Magath je prepričan, da Guardiolo čaka nemogoča naloga, če bo želel dostojno naslediti Juppa Heynckesa. ''Če bo Pep začel premikati igralce na druge položaje, jim ne bo všeč in mu ne bodo zaupali. Bayern je lani igral bolje kot kdajkoli in ne verjamem, da se ga da izboljšati. Ne moreš izboljšati ekipe, ki je osvojila vse lovorike,'' je zaključil Magath.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.