Maja Vidmar bronasta na SP

Foto: Žurnal24 Maja Vidmar
Slovenska plezalka Maja Vidmar je na svetovnem prvenstvu v španskem Avilesu osvojila bronasto medaljo v težavnosti.
Oglej si celoten članek
Maja Vidmar pa je bronasti medalji z lanskega evropskega prvenstva dodala še eno s SP. V finalu je sodelovala tudi Natalija Gros, ki je na koncu pristala na sedmem mestu. Naslov prvakinje je pripadel Avstrijki Angeli Eiter, ki je v superfinalu premagala Belgijko Muriel Sarkany. Po naslovu svetovne prvakinje, ki ga je leta 2001 osvojila Martina Čufar, je kolajna Vidmarjeve druga za Slovenijo na svetovnih prvenstvih.

Ženski finale je bil premalo zahteven, saj so vse tri dobitnice kolajn splezale smer do vrha. Enako je bilo tudi v polfinalu, ker pa Vidmarjeva ene od kvalifikacijskih smeri ni splezala do vrha, sta v superfinalu sodelovali le Avstrijka in Belgijka. Preostali slovenski tekmovalki, Lučka Franko in Mina Markovič, sta tekmovanje končali na 16. in 19. mestu. Pri moških pa sta na prvih dveh mestih tekmovanje končala domačina Ramon Puigblanque in Patsi Usobiaga, tretje mesto pa so si razdelili Čeh Tomaš Mrazek, Švicar Cedric Lachat in Nizozemec Jorg Verhoeven. Od Slovencev je Klemen Bečan končal na 23. mestu, Matej Sova pa je bil 43.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.