Maja Vidmar: Hočem uživati

Foto: Žurnal24 Maja Vidmar je pred tekmo mirna in brez posebnih pričakovanj.
V nedeljo bo odločeno, katera plezalka bo osvojila naslov najboljše v letošnji sezoni. Že zdaj je jasno, da je za slovenskimi plezalkami, ki so se celo leto redno uvrščale na vrh, odlična sezona.
Oglej si celoten članek

S tremi tekmovalkami med najboljšo deseterico svetovnega pokala v športnem plezanju je Slovenija ta čas med najboljšimi. Mina Markovič je pred zadnjo tekmo v skupnem seštevku peta, Natalija Gros četrta, vodilna pa je Škofjeločanka Maja Vidmar, v katero je pred kranjsko tekmo usmerjene največ pozornosti. 21-letnica ima s petimi zaporednimi zmagami v težavnostnem plezanju dobro izhodišče za ubranitev vodstva tudi pred zadnjo domačo tekmo – Avstrijka Angela Eiter za njo zaostaja 19 točk.

Po bronasti medalji na svetovnem prvenstvu ima Vidmarjeva možnost osvojiti še za Slovenijo prvo skupno zmago v seštevku posamezne discipline v svetovnem pokalu. "Nimam pričakovanj. Grem samo dobro odplezat, potem pa bomo videli. Na nič ne računam, ničesar ne pričakujem," je pred tekmo v Kranju, kjer je lani zmagala, redkobesedna Vidmarjeva. "Kar bo na koncu, bo dobro," še pravi Škofjeločanka, za katero je zares izjemna sezona. Pravi, da lahko tekmovanje v domači dvorani vpliva na njeno plezanje. "Poskusila se bom zbrati in plezati tako, kot na vseh drugih tekmah, in uživati," za ta konec tedna napoveduje Maja Vidmar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.