Majdič & Co. desete

Foto: Žurnal24
Slovenska ženska štafeta v postavi Anja Eržen, Petra Majdič Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek je z desetim mestom na prvi štafetni preizkušnji v letošnji sezoni v Gällivareju izpolnila cilj.
Oglej si celoten članek
Hudač zadovoljen
"Želeli in pričakovali smo takšno uvrstitev, plus, minus mesto ali dve. Lahko bi rekli, da smo bili osmi, saj sta pred nami končali po dve štafeti z dveh držav. Veliko smo izgubili na prvi skupini z Anjo, kjer smo računali, da bo predala z manjšim zaostankom. Ostale punce so odtekle zelo dobro, lahko rečem, da so prikazale idealen tek. Končni rezultat je bil zelo dober in sem zelo zadovoljen. Takoj po tekmi težko rečem, katera je tekla najbolje med našimi dekleti, saj časovne analize še niso na voljo. Lahko rečem, da sem zadovoljen s tekom Petre, ki je v primerjavi z Johaugovo zmanjšala zaostanek, tudi z Luongovo, ki je italijansko štafeto pripeljala nazaj med najboljše, pa je bila v sekundah. Mogoče celo sekundo hitrejša. Na prvi pogled sta tudi zelo dobro tekli tudi Vesna in Barbara. Tri dekleta so torej zelo dobra, za vrhunsko uvrstitev pa nam manjka še eno dekle," je po tekmi dejal glavni trener slovenske ekipe Ivan Hudač.

Slovenske tekačice na smučeh Anja Eržen, Petra Majdič Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek so Sloveniji na prvi štafetni preizkušnji letos v švedskem Gällivareju pritekle deseto mesto, kar je bil tudi cilj pred tekmo. Zmagale so Norvežanke pred Švedinjami in Italijankami.

Slovenke so si z desetim mestom pritekle tudi nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto. "To smo si vse tudi želele," je za STA iz hladnega Gällivareja dejala Majdičeva. "S tem ciljem, da si zagotovimo nastop na svetovnem prvenstvu, smo tudi šle na start. Ne vem, ali bo na SP nastopila ista sestava v štafeti kot tokrat, pomembno je, da gre štafeta tja. Prvenstven cilj je izpolnjen, tako da lahko rečem le: super," je bila z razpletom uvodne štafete svetovnega pokala zadovoljna slovenska šampionka Majdičeva.

Dobitnica bronaste medalje na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru je šla na progo druga od Slovenk, za Anjo Eržen, ki je v prvih petih kilometrih pridelala kar velik zaostanek. Erženova je Petri Majdič predala štafeto z zaostankom dveh minut in dveh sekund. "Anja je šla na progo s prehladom, pa tudi sicer je prva štafeta vedno težja, še zlasti, če nimaš veliko izkušenj. Tudi zame je bilo precej težko, ker je bil zaostanek ob predaji precejšen. Tekla sem brez skupine, kar pomeni, da nisem imela primerjave z drugimi oziroma sem zelo težko lovila tekmice. Cilj mi je bil teči maksimalno, kar lahko, in mislim, da sem ta cilj izpolnila in sem pripeljala našo štafeto nazaj v stik z veliko skupino."

"Švedsko zapuščam z izpolnjenimi cilji, idealno bi bilo sicer, če bi se tudi posamično uvrstila med deseterico, a tudi z 12. mestom sem v danih okoliščinah povsem zadovoljna," je o uvodu v sezono dejala Majdičeva, ki bo skupaj z dekleti še cel prihodnji teden ostala v Skandinaviji. "V petek se začne prva tekma mini 'toura' v Kuusamu. Žal se spet obetajo precej nizke temperature s 15 stopinjami pod ničlo in še nižjimi. Ne glede na to, bo treba iti na start. Čakajo nas tri tekme ena za drugo, verjetno nas čaka precej zahteven in zanimiv vikend."

Prva dama slovenskega smučarskega teka, ki v novi sezoni načrtuje napad na kristalni globus v svetovnem pokalu, se še vedno dobro spominja nesrečnega padca in zlomljenih reber na olimpijskih igrah, kar jo je stalo predčasnega konca sezone: "To niti ni tako bled spomin ... Z zdravjem sem trenutno zadovoljna, ne muči me kakšen prehlad in sem se očitno dobro adaptirala na nizke temperature. Upam, da bo tako tudi ostalo in ne bom nič zbolevala. Poškodbe ne čutim več, se je pa precej dobro spominjam, vedno se je težje vrniti po daljši odsotnosti, se postaviti v smučini in spet najti prave občutke, zaenkrat je kar v redu," je z začetkom sezone zadovoljna najboljša slovenska tekačica na smučeh.

Gällivare, štafeta 4 × 5 km (Ž):

1. Norveška I 50:16,0
(Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Stoermer Steira,
Marit Bjoergen)
2. Švedska I + 0:26,8
(Britta Norgren, Anna Haag, Maria Rydqvist, Charlotte Kalla)
3. Italija I + 0:56,2
(Magda Genuin, Marianna Longa, Silvia Rupil, Arianna Follis)
...
10. Slovenija + 2:47,7
(Anja Eržen, Petra Majdič, Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.