Majdičeva 17. na klasiki

Foto: Žurnal24 Ker je prehitela Follisovo, je Majdičeva pred zadnjim sprintom v Stockholmu prev
Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič je na 10 kilometrov klasično v Drammnu osvojila 17. mesto. Zmagala je Marit Bjoergen pred Justyno Kowalczyk in Aino Kaisa Saarinen.
Oglej si celoten članek
Zmagovalec 15-kilometrske moške preizkušnje smučarskih tekačev v klasičnem slogu za svetovni pokal v norveškem Drammnu je Šved Daniel Rickardsson (37:19,1), ki je na drugem in tretjem mestu ugnal Norvežana Martina Johnsruda Sundbyja (+29,0) in Pettra Northuga (+30,0). Slovencev ni bilo na startu.

Slovenska smučarska tekačica Petra Majdič (+1:59,0) je na tekmi svetovnega pokala v Drammnu na 10 kilometrov klasično osvojila 17. mesto. Že 44. zmago v karieri je dosegla Norvežanka Marit Bjoergen (27:31,9), druga je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk (+17,3), tretja pa Finka Aino Kaisa Saarinen (+23,6).

Po dvotedenskem premoru se je nadaljeval svetovni pokal v smučarskem teku. Vsi športniki in športnice so že zbrani na Norveškem, kjer se prihodnji teden v Hollmenkollnu začenja svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Tokratna tekma v Drammnu je sprva postregla s tekmo na distanci, dekleta so v klasični tehniki tekla na deset kilometrov.

Zanesljive zmage, že 44. v karieri, se je veselila domačinka Marit Björgen, ki je le nekaj dni pred domačim svetovnim prvenstvom pokazala odlično formo. Drugouvrščena Poljakinja Justyna Kowalczyk je zaostala skoraj 20 sekund, tretja pa je bila Finka Aino-Kaisa Saarinen, ki se tako pred najpomembnejšim tekmovanjem sezone znova vrača na pota stare slave, potem ko v sezoni do zdaj ni bila prepričljiva. Omenjene tri tekmovalke so bile nekako razred zase, saj je četrta, Norvežanka Therese Johaug, zaostala že več kot 40 sekund za stopničkami.

Edina slovenska predstavnica na tokratni tekmi, Petra Majdič, se je uvrstila med dvajset najboljših. Na koncu je na tekmi, kjer ni pričakovala povsem vrhunskih uvrstitev, osvojila 17. mesto. Na prvem vmesnem času je bila varovanka trenerja Ivana Hudača na 20. mestu, na šestih kilometrih je malo napredovala in dosegla 16. čas, potem pa vse do konca tekla okrog te uvrstitve.

V skupnem seštevku še vedno močno vodi Kowalczykova, ki ima 1656 točk, Bjoergnova na drugem mestu jih je doslej osvojila 1022, tretja pa je Italijanka Arianna Follis z 975 točkami. Majdičeva je z 878 točkami peta.

V nedeljo bo v Drammnu na sporedu še sprint v prosti tehniki, kjer bosta poleg Majdičeve nastopili še Vesna Fabjan in Katja Višnar.

Drammen, 10 km, klasika (Ž):

1. Marit Bjoergen (Nor) 27:31,9
2. Justyna Kowalczyk (Pol) + 17,3
3. Aino-Kaisa Saarinen (Fin) + 23,6
4. Therese Johaug (Nor) + 1:06,9
5. Ida Ingemarsdotter (Šve) + 1:07,2
...
17. Petra Majdič (Slo) + 1:59,0

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.