Makedonija naprej na krilih Lazarova

Foto: EPA
Foto: EPA
V zadnjem kolu prvega dela so si napredovanje zagotovili Madžari in Makedonci na krilih Kirila Lazarova.
Oglej si celoten članek

Makedonci so kot sedmi napredovali v drugi del prvenstva stare celine na Danskem. V Herningu so v dramatični partiji z 22:21 premagali Avstrijce, ti so se prav tako uvrstili v drugi del, in slavili prvo zmago na tem EP. Odločilni zadetek za zmago in napredovanje je dosegel Kiril Lazarov 20 sekund pred koncem tekme; skupno je rokometaš Barcelone dosegel osem golov.

V skupini A so si branilci naslova Danci že po uvodnih dveh krogih z dvema zmagama zagotovili napredovanje, zmagali so še tretjič; danes so s 33:29 ugnali Čehe, ki se poslavljajo od EP. Napredovali so tudi že svetovni prvaki Španci, Islandci, olimpijski prvaki Francozi, olimpijski podprvaki Švedi in Hrvati.

Remi dovolj za Madžare

V skupini B so Španci s 33:28 premagali Islandce. Svetovni prvaki niso bili najbolj zbrani in so po 40 minutah še zaostajali z 19:22, nato pa so stopili na plin in z delnim izidom 6:0 prešli v vodstvo ter si zagotovili še tretjo zmago na tem prvenstvu, kar pomeni, da bodo v drugi del tako kot Danci prenesli vse štiri točke.

V drugem dvoboju skupine B, ki je bil odločilen za napredovanje, so Madžari in Norvežani odigrali neodločeno 26:26, kar je bilo Madžarom dovolj, da se uvrstijo v nadaljevanje prvenstva. Madžarska je vodila večji del tekme, norveškim rokometašem je v končnici uspelo izenačiti, a to ni bilo dovolj za napredovanje. Prvi strelec madžarske vrste je bil Mate Lekai s sedmimi zadetki, prav toliko jih je na drugi strani dosegel tudi Norvežan Havard Tvedten.

Jutri znani še zadnji potniki      

V petek bodo na sporedu dvoboji tretjega kroga preostalih dveh skupin. V Aarhusu sta v skupini C na sporedu tekmi Poljska - Rusija (18.00) in Srbija - Francija (20.15), v Koebenhavnu, kjer igra skupina D, pa Belorusija - Črna gora (18.00) in Hrvaška - Švedska (20.15).

EP v rokometu, izidi:

Skupina A (Herning): 
Makedonija : Avstrija 22:21 (12:10)
Danska : Češka 33:29 (21:17)

Lestvica:
1. Danska 6 točk
2. Makedonija 3
3. Avstrija 2
4. Češka 1

Skupina B (Aalborg):
Španija : Islandija 33:28 (16:15)
Madžarska : Norveška 26:26 (16:13)

Lestvica:
1. Španija 6 točk
2. Islandija 3
3. Madžarska 2
4. Norveška 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.