Maksimovič: "Sponzor Reala me želi takoj"

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Dandanašnji so nogometaši v Sloveniji zelo srečni, če dobijo ponudbe denimo iz Belgije ali Poljske. Čustva se stopnjujejo, če so v igri klubi srednjega razreda iz lig najboljše evropske peterice. Da pa bi kak Slovenec dobil ponudbo Reala ... To bi bilo že skoraj na ravni sanj. Miran Maksimovič je sicer bivši nogometaš, zdaj pa priznani fizioterapevt, ki se mu nasmiha služba – da, pri Realu.
Oglej si celoten članek

"Lani sem v Logarski dolini rešil hrbtenico enemu od Realovih velikih sponzorjev, ki ga še ne smem imenovati. Na vso moč si želi, da bi prišel v Real, kjer bi me on plačeval. Nismo se še pogovarjali, podpisati pa je treba pogodbo za najmanj tri, štiri leta," je za zurnal24.si pojasnil Miran Maksimovič, znani fizioterapevt iz Topolščice, delujoč skupaj z ženo Sonjo, ki bo šla z njim, če se projekt uresniči: "Želja sponzorja je, da pridem takoj. Ko pride z dopusta, se bodo začeli pogovori."

Maksimovič je predviden za nogometno ekipo, čeprav bi rad deloval tudi v rokometu, živi pa tudi ideja, da bi v Madridu odprl center za športne poškodbe. "Imam posebni vakuum, ki sva ga izumila z očetom, odličen je predvsem za poškodbe hrbtenice, tudi mišic. Tega nima nihče v Evropi. Poškodbe pozdravim v minimalnem času. Ronaldo je moral iti zaradi poškodbe gležnja na Nizozemsko in za to se je 'šparal' tri tedne. Jaz gleženj uredim v dveh ali treh dneh, tudi Ronaldu bi ga," je prepričan Maksimovič, ki je v mladosti igral nogomet za Rudarja, Šmartno in v Avstriji. Njegove stranke so bili ali pa so še smučarski skakalci, skakalke, Ana Drev, Urška Žolnir, za Jolando Čeplak je skrbel 14 let.

"Jože Benko (bivši nogometaš Domžal, Nafte ..., op. a.) se je vrnil s Kitajskega, neki 'frajerji' so mu pobrali 3.500 evrov, a mu niso rešili ničesar. Nato sem mu jaz ozdravil poškodbo imel je počeno fibulo na nogi v šestih terapijah," pravi Maksimovič, ki je uspešno oskrbel tudi peto Edvarda Kokšarova.

Sicer pa je bil dolgoletni fizioterapevt Celja Pivovarne Laško. "Prisilno sem moral oditi iz Celja, ker nisem privolil v zmanjšanje plače, sem bil cele dneve v dvorani in želel red. Če ne bi bilo reda, ne bi bili evropski prvaki (leta 2004, op. a.). Med prvo in drugo finalno tekmo sem imel poškodovanih sedem igralcev. Vse sem oskrbel, a v Celju tega niso znali ceniti," se ne brez razočaranja v glasu izpove Maksimovič, ki so mu redki stali ob strani, ko je imel zdravstvene težave sam. Vendar se je predvsem z lastno in tudi pomočjo Andreja Šikovca, najboljšega žilnega kirurga v Sloveniji, obranil posledic pikov tigrastih komarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:02 24. Avgust 2011.

    Mogoče pa bo slovenec le kaj veljal v nogometu - pa čeprav fizioterapevt.

  • 18:44 24. Avgust 2011.

    bo šlo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.