Malezijci razmišljajo o umiku

Foto: EPA
Foto: EPA
Malezijci razmišljajo, da nekaj let ne bi več prirejali dirke formule 1, potem ko jim z vodstvom tekmovanja leta 2018 poteče pogodba. Dirka v Sepangu namreč po besedah državnih veljakov Maleziji ni prinesla zadostnih pozitivnih ekonomskih učinkov.
Oglej si celoten članek

Dirka formule 1 za sabo potegne ogromne stroške pri organizaciji, Maleziji pa ne uspeva prodati dovolj vstopnic, da bi se prireditev splačala. Tudi prodaja televizijskih pravic ni dosegla želenih učinkov, vodilni možje pa se bodo sestali v prihodnjih tednih in odločali o prihodnosti dirke.

Dirkališče sicer lahko sprejme 120.000 navijačev, a si je do zdaj dirko ogledalo največ 45.000 ljudi, tudi televizijski prenos ne doseže velikih množic, organizacija dirke pa od Malezijcev zahteva milijone dolarjev.

Ob začetku dirke leta 1999 je bila Malezija prva dirka v Aziji z izjemo Japonske, eden glavnih pokroviteljev vodilne ekipe Mercedes, malezijski Petronas, pa se v zadnjem času ukvarja z veliki finančnimi težavami zaradi nizkih cen nafte na svetovnih trgih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.