'Mali Mourinho' dobil nogo na Kitajskem

Foto: Epa andre villas boas
Portugalski nogometni strokovnjak ni več trener kitajskega moštva iz Šanghaja.
Oglej si celoten članek

Navkljub dragemu igralskemu kadru - barve tega kluba med drugim zastopata tudi Brazilca Hulk in Oscar - Andre Villas-Boas ni izpolnil tekmovalnih zahtev vodstva kluba, tako da po enem letu zapušča šanghajsko moštvo, ki nastopa v kitajski superligi.

Šanghaj je pod vodstvom "malega Mourinha" osvojil drugo mesto v kitajskem prvenstvu in se prebil v polfinale azijske lige prvakov, kjer je moral priznati premoč japonski Urawi, sicer kasnejšemu zmagovalcu tega tekmovanja in klubu nekdanjega slovenskega reprezentanta Zlatana Ljubijankića.

Villas-Boas je pred Šanghajem vodil portugalski Porto, angleška Chelsea in Tottenham ter ruski Zenit iz Sankt Peterburga.

Štiridesetletni Portugalec si je že našel nov izziv v svojem življenju, januarja prihodnje leto bo nastopil na sloviti dirki Pariz-Dakar. Villas-Boas bo nastopil v konkurenci voznikov, njegov sovoznik pri Toyoti Hilux pa bo njegov rojak Ruben Faria.

Foto: Epa villas boas mourinho

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.