Mali Pato potopil veliki Madrid

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Črn španski teden v Ligi prvakov sta v sredo zvečer zaokrožila oba madridska kluba. Atlético je pri Chelseaju visoko izgubil (0:4), Real pa je doma klonil proti AC Milanu (2:3). Junak zmage je Pato.
Oglej si celoten članek

Veliki derbi 3. kola skupinskega dela Lige prvakov je bil na sporedu v Madridu. Na Santiago Bernabéuu je Real Madrid gostil AC Milan. Po začetku brez večjih priložnosti so povedli domači - ne najbolj nevaren strel Estebana Granera je vratar italijanskega moštva Dida ujel, potem pa po nekakšnem čudežu izpustil žogo na nogo kapetanu Raúlu Gonzálezu. Takšnih priložnosti Raúl ne zamudi in Real je od 19. minute vodil z 1:0. To je bil že 66. gol španskega superrekorderja, s katerim se je na večni lestvici izenačil z legendarnim nemškim ostrostrelcem Gerdom Müllerjem. Do konca prvega dela so bili nevarnejši domači, rossoneri pa so igrali v slogu svojih zadnjih predstav. Trenutki navdiha, ki pa so se vedno končali (pre)daleč od madridskih vrat.

 

Real je tudi drugi polčas začel bolje od gostov in prek Kakája ter Raúla bi že lahko vodil tudi z golom ali dvema več. Kazen za neizkoriščene priložnosti je prišla v podobi starega italijanskega mojstra Andree Pirla. Vezist rdeče-črnih je s pravim evrogolom iz nekaj manj kot 30 metrov utišal Madrid in izenačil na 1:1. To še ni bilo vse - Pato je izkoristil katastrofalno posredovanje Ikerja Casillasa in njegov izlet v prazno ter v prazno mrežo zabil za velikih 2:1. Toda tekme še ni bilo konec - Royston Drenthe, med lansko in pred letošnjo sezono že odpisani Nizozemec, je izenačil na 2:2. Po neupravičeno razveljavljenem golu, ki si ga je Sergio Ramos zabil kar sam, je Milan nato zasluženo povedel v 88. minuti, ko je Pato zadel še drugič na tekmi. Velik šok v Madridu.

Na preostalih srečanjih je Bayern pri Bordeauxu po avtogolu Michaela Cianija prešel v hitro vodstvo, a se je francoski branilec že kmalu odkupil z izenačujočim golom (1:1). Bavarci so od 30. minute igrali z igralcem manj - zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen mladi napadalec Thomas Müller. Francozi so v 40. minuti rezultat popolnoma spreobrnili in po golu še enega branilca, Marca Planusa, vodili z 2:1. To je bil tudi končni rezultat, toda velja omeniti še dejstvo, da so Francozi zgrešili še dve (!) enajstmetrovki, Bavarci pa so tekmo končali z devetimi igralci v polju.

Po veliko zapravljenih priložnostih je v Londonu proti koncu prvega polčasa povedel tudi Chelsea. Gol Salomona Kalouja je modre povedel v vodstvo proti Atlético Madridu. Napadalec Slonokoščene obale je kmalu po začetku drugega dela srečanja zadel še enkrat in tekma na Stamford Bridgeu je bila odločena že 40 minut pred koncem. Frank Lampard je v zadnji polovici tekme dosegel še tretji gol za domače, četrtega pa si je zabil kar Atlético kar sam.

Dolgo časa se je Manchester United mučil na moskovskem hladu pri CSKA. Na koncu je tekmo v ruski prestolnici odločil ekvadorski vezist Antonio Valencia, ki je v 86. minuti z močnim strelom premagal moštvo Juandeja Ramosa. Južnoameričan je šele med vikendom zabil svoj prvi gol v dresu rdečih vragov (zmaga proti Boltonu z 2:1), zdaj pa je svojo statistiko obogatil še s prvim golom v Ligi prvakov.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina A:
Bordeaux : Bayern München 2:1 (2:1)
Ciani (29), Planus (40); Ciani (6/a.g.)
RK: Müller (31), Van Buyten (88/oba Bayern)

Juventus : Maccabi Haifa 1:0 (0:0)

Chiellini (47)

RK: Dutra (69/Maccabi)

 

Lestvica: Bordeaux 7, Juventus 5, Bayern 4, Maccabi 0.

Skupina B:
CSKA Moskva : Manchester United 0:1 (0:1)
Valencia (86)

Wolfsburg : Bešiktaš 0:0

RK: Grafite (75/Wolfsburg)

 

Lestvica: Manchester United 9, Wolfsburg 4, CSKA 3, Bešiktaš 1.

Skupina C
:
Real Madrid : AC Milan 2:3 (1:0)
Raúl (19), Drenthe (76); Pirlo  (62), Pato (66, 88)

Zürich : Marseille 0:1 (0:0)

Heinze (69)

RK: Bonnart (90/Marseille)

 

Lestvica: AC Milan in Real Madrid 6, Marseille in Zürich 3.

Skupina D
:
Chelsea : Atlético Madrid 4:0 (1:0)
Kalou (41, 52), Lampard (69), Perea (90/a.g.)

FC Porto
: APOEL Nicosia 2:1 (1:1)
Hulk (33, 48/11-m); Pereira (28/a.g.)

RK: Gonzalez (75/Porto)

 

Lestvica: Chelsea 9, Porto 6, APOEL in Atlético 1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.