Maljković: "Ogorčeni nad Fibo"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo prihajajoči konec tedna na prijateljskem turnirju za pokal Primus na Ptuju in v Kidričevem merila z reprezentancama Poljske in Makedonije. Glavni cilj varovancev selektorja Božidarja Maljkovića bo predvsem najti pravo harmonijo v ekipi, medtem ko bodo taktične zamisli tokrat še ob strani.
Oglej si celoten članek

Po zagotovilih selektorja Božidarja Maljkovića je slovenska ekipa kompletna, nekaj sivih las slovenskemu strategu povzroča le poškodba gležnja Boštjana Nachbarja. "Res je, zaenkrat ne kaže dobro. Fant je profesionalec, hoče delati, igrati, a vidim ga pri doskoku, zmeraj nastavlja drugo nogo. Čaka me resen pogovor z reprezentančnima zdravnikoma Slobodanom Macuro in Brankom Cvetičaninom, potem bomo videli, kako naprej. Ostali so v redu, vendar pa smo povsem neuigrani, tako da pričakujem tudi kakšne težave s tega vidika. Na tekmi bo igral tisti, ki ga bom poslal na parket, ki ga bom sam določil. Na mojo odločitev ne bo vplival nihče," je pred pričetkom turnirja na Ptuju v hotelu Primus, kjer imajo reprezentance pripravljalni tabor, dejal Maljković.

Slednjega je zelo zmotila nedavna odločitev evropskega dela Mednarodne košarkarske zveze (Fiba Europe), ki je zaradi pritiskov Fibe za letošnje EP v Litvi dovolila registracijo le 12 igralcem in ne več 14, tako kot prej. "Ogorčeni smo. Zgoraj v sobi imam pismo na treh straneh, ki smo ga poslali Fibi. To je nesmisel in pri Fibi nam nihče ni znal pojasniti, zakaj je prišlo do te nerazumne odločitve," je še dejal Maljković, ki je nad Ptujem in pripravljalnim taborom nadvse navdušen: "Ko sem se z reprezentanti pogovarjal pred vpoklicem v ekipo, me je vsak prej vprašal, ali bomo šli na Ptuj na priprave. Spraševal sem se, zakaj hočejo vsi to vedeti. Dobil sem namig, da zaradi lepote štajerskih deklet, ampak zdaj, ko smo tukaj, vidim, da ni le to. Tukaj imamo res odlične pogoje in pred Ptujem je s stališča športnega turizma še lepa prihodnost."


Reprezentanti so v polnem pogonu. Mladi se priključujejo starejšim in izkušenim, na prihajajočem turnirju pa bodo predvsem iskali svoje priložnosti. Med njimi je tudi 22-letni Luka Lapornik, ki je v slovenski ekipi prvič: "V veliko čast mi je, da bom lahko zaigral ob naših najboljših košarkarjih, upam, da bom tudi sam dobil priložnost, ki jo bom skušal kar najbolje izkoristiti."

Na drugi strani bodo igro bržkone spet krojili izkušeni reprezentanti, čeprav Uroš Slokar taktične zamisli zaenkrat postavlja ob bok. "Kot je že dejal selektor, se ne pripravljamo toliko na tekme, kolikor se pripravljamo na nas same. Mislim, da te tekme, ki sledijo, ne bodo lepe, a če gremo mimo tega, mislim, da bo najpomembnejša želja, ta pa je prisotna pri vseh, vsi smo se željni dokazovati, medtem ko bodo taktične zamisli najbrž počakale. Smo še v začetni fazi priprav in to se nam zelo pozna," je pred prihajajočimi prvimi resnejšimi preizkušnjami dejal Slokar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.