Maljković: Olimpija največje presenečenje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Danes ob 20.30 se v dvorani Stožice obeta nov košarkarski spektakel. V 5. krogu Lige ABA Union Olimpija pred domačimi navijači gosti zagrebško Cedevito, ki jo vodi slovenski košarkarski selektor Božidar Maljković.
Oglej si celoten članek

Cedevita je letos pod vodstvom Božidarja Maljkovića glavni favorit za osvojitev naslova prvaka Lige ABA. Zagrebčani so sezono v Ligi ABA začeli enako kot zmaji, s tremi zmagami in enim porazom, slabše pa jim gre v Evroligi, kjer so v dveh tekmah vknjižili dva poraza.

"Olimpija je ob Igokeji najprijetnejše presenečenje začetka sezone. Imajo dobro mešanico mladih domačih in tujih košarkarjev. Čaka nas težka tekma proti ekipi, ki je v dobri formi in ki ji je zmanjkal le en korak, da bi premagala Fenerbaçhe. Zaustaviti moramo njihov protinapad," pravi Maljković in dodaja, da zaradi njega v Stožicah ne bo nič več gledalcev. "Nisem atraktiven, atraktivni so košarkarji, še posebno Olimpijini, ki so že dolgo v težki finančni situaciji. So neverjetno zavzeti in borbeni, na parketu dajo vedno vse od sebe. Mi lahko pokažemo več, kot smo do zdaj. Rastemo iz tekme v tekmo," dodaja strokovnjak na klopi hrvaškega predstavnika.

Barve Cedevite letos branita tudi nekdanja zmaja Marino Baždarić in Vlado Ilievski, ki je v Ljubljani prebil kar pet sezon: "Veselim se tekme. To bo pravi derbi. Olimpijo je po zmagi nad Cantujem poneslo. To bo pravi test za nas, ki bo pokazal, ali smo prava ekipa."

Čeprav ima Cedevita letos močno zasedbo, so Ljubljančani že v petek proti zvezdniški zasedbi Fenerbahçeja pokazali, da lahko premagajo favoriziranega nasprotnika.


"V napornem razporedu takoj po težki tekmi s Fenerbahçejem, na kateri smo se gotovo nekoliko izpraznili, prihaja k nam še en Evroligaš. Cedevita je odlično popolnjena ekipa s po več dobrimi igralci na vseh položajih. Kot zadnjega so pripeljali še Ilievskega, ki je poleti vadil tudi z nami in se zelo dobro poznamo. Hrvati so sezono začeli z dvema evroligaškima porazoma in tudi v Ligi ABA niso preveč prepričljivi, zato bodo gotovo izjemno motivirani, saj se od njih pričakuje veliko. Verjamem, da smo na tekmo pripravljeni dobro, in upam, da bomo tudi v Ligi ABA čim bolj napolnili dvorano, saj gre konec koncev za evroligaški obračun," pa pred tekmo pravi trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.