Malysz pomahal v slovo

Foto: Žurnal24 Adam Malysz med slovesom. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Adam Malysz je v soboto na domači skakalnici Wielka Krokiew v Zakopanah pred več kot 20.000 navijači tudi uradno končal kariero.
Oglej si celoten članek

Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov, Poljak Adam Malysz, je v soboto tudi uradno končal kariero. Potem ko je prejšnji teden v Planici zadnjič nastopil na tekmah svetovnega pokala, je v soboto na domači skakalnici Wielka Krokiew v Zakopanah na poslovilni tekmi zadnjič navdušil svoje številne navijače. Prireditelji spektakla ob koncu kariere Malysza - poleg skakalnega dela bodo pripravili še veliko zabavo z glasbenim koncertom - ocenjujejo, da se je v Zakopane zgrnilo več kot 20.000 navijačev. Med njimi je bil tudi poljski predsednik Bronislaw Komorowski, ki je enemu najboljših športnikov svoje države podelil odlikovanje. V čast 33-letnega skakalca pa so si mnogi ljubitelji skokov pustili rasti brčice ali pa so si prilepili umetne, saj so bili prav brki v slogu idola Jensa Weissfloga zaščitni znak športnika iz Wisle.

Malysz se poslavlja po 15 letih bogate skakalne kariere, v kateri je dosegel skupne zmage v svetovnem pokalu v letih 2001, 2002, 2003 in 2007. Na svetovnih prvenstvih je osvojil štiri zlate, eno srebrno in eno bronasto kolajno, na olimpijskih igrah pa tri srebrne kolajne in eno bronasto. V svetovnem pokalu je zbral 39 zmag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.