Mama je zakon

Foto: Žurnal24 Francescu Tottiju je mama prepovedala, da bi zaigral za kakšen drug klub, kot je
Ko imajo glavno besedo mame ali žene, ni šale. To še kako dobro ve Francesco Totti, pa tudi Bodo Illgner. Nives Drpić je ob prihodu v Karlsruhe obnorela nemško Bundesligo.
Oglej si celoten članek
 

Poglejte še

Galerija: Žene nogometašev

Francesco Totti se je rodil v Porta Metroniji, delovni četrti Rima. Njegova družina je navijala zgolj za Romo , Totti pa nikoli ni nosil dresa kakšnega drugega kluba. Romina "desetka" je bila ena in edina. Največji razlog, da je eden najboljših italijanskih nogometašev zavračal milijonske ponudbe Milana in Reala, je mama Fiorella . "Hočem Nesto in Tottija," je pred nekaj leti dejal predsednik Milana Silvio Berlusconi . In dobil je Nesto. Totti se ni pojavil niti na pogovorih. Čeprav je želel, ni smel. Mama Totti namreč nima rada Berlusconija. A to se ni zgodilo samo enkrat. Milan je Tottiju ponujal hišo in milijonski znesek že v času, ko je bil Francesco še mladinec. "Moj sin se ne bo premaknil iz Rima in pika," je sporočilo Fiorelle.

V družini van der Vaart hlače nosi Sylvie. © 24sata

 
Slednja ima največ zaslug, da je Totti zvest Romi in eden redkih nogometašev, ki niso nikoli zamenjali matičnega kluba. "Odrezala mu bom jajca, če bo samo pomislil, da bi odšel," se je ob naslovu prvaka leta 2001 pošalila Fiorella. 32-letni Totti, ki že od 16. leta igra za Romo, je še pred nekaj leti živel z mamo in očetom. Medtem se je poročil z lepo Ilary Blasi , postal oče in se odselil. A ne daleč, njegov prvi sosed je mama Fiorella. A podobnih zgodb je še veliko. Nedavno se je ugleden agent pritoževal, da mu je propadel velik posel ob prestopu enega od Brazilcev v Evropo. "Vse smo se dogovorili. Klub je bil pripravljen plačati odškodnino, igralec je sprejel pogoje in v žepu je že imel karto za Evropo. Čakali smo samo še na podpis. No, naslednji dan me je poklical in mi rekel, da mu mati ne dovoli oditi! V Braziliji mama pomeni vse," je razlagal agent, ki je tako izgubil nekaj sto tisoč evrov.

 

Bodo, pohiti, gremo v Madrid!

"Poberi svoje stvari, gremo v madridski Real," je nemškemu vratarju Bodu Illgnerju nekoč ukazala žena Bianca. Vodilni možje kluba so dejali, da s tako neizprosnim pogajalcem še niso imeli opravka.

S Tottijem je povezana tudi naslednja zgodba. "Niti na en moj poziv, da me spustijo, se niso odzvali, dokler niso na televiziji zagledali Francesca Tottija s sporočilom 'osvobodite Giuliano'. Totti je bil njihov najljubši igralec. Ne vem, ali je to kaj pripomoglo k uspehu, a takoj so me osvobodili," je pred leti dejala Giuliana Sgrena , italijanska novinarka, ki so jo ugrabili v Iraku. David Unsworth je odhajal iz West Hama in imel ponudbe Evertona ter Aston Ville. Izbral je slednjo, a po enem mesesu ga je žena pregovorila, da naj odide in z izgovorom, da je storil napako, raje obleče dres Evertona . Nemški mediji so zapisali, da je Sylvie, lepa soproga Rafaela van der Vaarta , najvplivnejša žena nemškega nogometa. Prav ona je namreč določila, ali bo Nizozemec ostal ali odšel v madridski Real. Na koncu je zapustil Hamburg. Odkar je Dino Drpić prišel iz zagrebškega Dinama, se na športnih straneh nemških časnikov bolj kot Bayern pojavlja mali Karlsruhe . A razlog za to ni hrvaški nogometaš, pač pa njegova žena Nives Celzijus . Slednja je že večja zvezda kot Dino.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.