Mama Žolnir: za nagrado dunajski zrezek

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Majda Žolnir, mama zlate judoistke Urške Žolnir, ponoči ni dobro spala, ampak je zjutraj kljub temu verjela, da bo danes uspešen dan.
Oglej si celoten članek

Ste se z Urško po osvojitvi zlate olimpijske kolajne že slišali? Kaj ste ji rekli?
Že dvakrat, ampak na hitro. Najprej smo ji čestitali in ji povedali, kaj se tu dogaja. V bližini kluba, kjer trenira, se je zbralo ogromno ljudi, ki so spremljali finale. Res, toliko ljudi, da sem bila kar presenečena. Tudi Urška je bila vesela in ponosna, da ima takšno podporo.

Kaj je povedala Urška?
Da je zelo vesela in da je utrujena.

Ste bili pred začetkom torkovih nastopov živčni?
Le pred prvim. Ko pa je premagala Nemko, mi je bilo lažje.

Ste že zjutraj čutili, da bo to dober, zlat dan?
Ponoči nisem spala, čeprav sem vedela, da je zelo dobro pripravljena in osredotočena. Zaradi tega sem verjela, da bo dober dan.

Kaj ji boste skuhali, ko se vrne?
Mislim, da se vračajo v nedeljo zvečer, v ponedeljek pa jim bom skuhala, kar si bo zaželela. Najraje ima dunajski zrezek z brusnično omako in palačinke.

Ste že proslavili zlato?
Ja, danes smo že, še enkrat bomo v nedeljo, ko bo verjetno tudi sprejem. Takrat bomo tudi nazdravili s šampanjcem.

Bo Urška po tem zlatu še tekmovala?
Na olimpijskih igrah zagotovo ne, če bo šla še na kako drugo tekmo, pa ne vem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • gec
    22:04 1. Avgust 2012.

    TO URŠKA,JUHUHU...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.