Mamić razjezil Zlatka Zahoviča

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Pred obračunom slovenskega in hrvaškega kluba si je trening Maribora ogledal športni direktor Dinama Zoran Mamić. To je zelo razjezilo Zlatka Zahoviča, zato je mlajši od bratov Mamić zapustil prizorišče.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so opravili s treningom na stadionu Maksimir. Iz tribune si je vse skupaj ogledoval Zoran Mamić, nekdanji nogometaš in športni direktor Dinama, kar je razjezilo Zlatka Zahovića. Po poročanju hrvaških medijev naj bi nekdanji slovenski reprezentant ponorel. ''Kaj on dela tu?'' naj bi Zahovič vprašal enega izmed predstavnikov Uefe, ki mu je pojasnil, da je trening odprt za 15 minut. Mamić je pogovor slišal in kmalu zapustil prizorišče.

Na kocki so milijonski zneski

V primeru uvrstitve v Ligo prvakov bo hrvaški Dinamo od Uefe prejel 8,6 milijona evrov, kar je dvajset odstotkov več kot lani. ''Za takšne tekme se živi,'' je povedal trener Ante Čačić in dodal, da ga dodatne premije, ki jih je obljubil Mamić, v tem trenutku ne zanimajo. ''Pojma nimam, kakšen so premije. Res ne vem. Nikoli nisem spraševal o tem, plačo dobim vsak mesec na isti dan, verjetno bo s premijami enako.''

Dinamo je v letošnji sezoni prejemal zadetke Cibalije, Splita in Zadra, ki naj bi bile po objektivnih kriterijih slabše ekipe od Maribora, a vratar Ivan Kelava zaradi tega ni zaskrbljen. ''Vseeno je. Dokler zmagujemo, ni pomembno, če prejemamo zadetke,'' je povedal Hrvat.

Šuker: ''50:50''

Foto: EPA davor šuker Nekdanji hrvaški nogometaš in predsednik hrvaške nogometne zveze Davor Šuker obema ekipama pripisuje enake možnosti. ''Obe moštvi imata 50-odstotne možnosti. V igri je veliko denarja in tekma je pomembna za obe strani. Dobro bi bilo, če Maribor ne bi zadel v Zagrebu. Pričakujem zanimiv obračun,'' je povedal Šuker, ki dobro pozna trenerja Maribora Darka Milaniča. ''Darko je moj nekdanji soigralec in prijatelj. Bili smo prijatelji v otroštvu, a tokrat mu ne morem zaželeti sreče.''

Nogometaš, ki je nastopal za Jugoslavijo, kasneje pa za Hrvaško, upa, da bo tekma služila za zgled: ''Slovenija in Hrvaška sta igrali nekaj sijajnih tekem. Odnos je bil vedno korekten. Pomembno je, da imamo dobre sosedske odnose. Moramo se boriti proti rasizmu in vesel bi bil, če bo ta tekma služila kot primer,'' je zaključil Šuker.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:16 22. Avgust 2012.

    Zahovič,sodnik je iz Turčije.Sigurno bo navijal za Dinamo.Pojdi se takoj pritožit,ker če se tekma začne,bo prepozmo.

  • 13:40 22. Avgust 2012.

    Zlatko, pa ti si ga popušil v Zagrebu!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.