Mamić se je opravičil Srbom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Kontroverzni predsednik nogometnega kluba Dinamo Zagreb Zdravko Mamić se je v pogovoru za beograjski tabloid Informer opravičil Srbom za ostre besede, ki jih je izrekel prejšnji teden, ko je kritiziral hrvaškega ministra za znanost, izobraževanje in šport Željka Jovanovića, ki je po rodu iz Srbije.
Oglej si celoten članek

"V Srbiji imam več prijateljev kot celotna Hrvaška skupaj. Želim se opravičiti in pojasniti, da nisem želel omalovaževati srbskega naroda. Zelo spoštujem vaše ljudi, zato se opravičujem vsem, ki ste se prepoznali v mojih besedah. Kesam se načina, kako sem to izrekel, ne pa, kaj sem mislil o Željku Jovanoviću. Človek je na funkciji že 15 mesecev in v tem času ni nič naredil, le obsoja. Terorizira hrvaške športnike, najbolj na udaru pa sta nogometna zveza in klub Dinamo. Rekel je celo, da je treba nogometno močvirje na Hrvaškem izsušiti in iztrebiti vse komarje v njem. Eden od slednjih sem po njegovem mnenju tudi jaz," je dejal Mamić.

Predsednik Dinama se je prejšnji teden znova znašel na naslovnicah medijev zaradi sovražnega in šovinističnega govora o ministru Jovanoviću. Slednjemu je med drugim očital, da kot Srb sovraži vse, kar je hrvaško, ter da se za njegovim nasmeškom vidijo "le zobje, ki so pripravljeni za klanje".

Hrvaška policija je še isti dan sprožila preiskavo proti Mamiću in ga privedla na sedež zagrebške policije na pogovor. Hrvaški zakon za tovrstne prekrške predvideva tudi do tri leta zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.