Mamić za svobodo plačal 1,8 milijona evrov

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zdravko Mamić si bo zadnjo tekmo skupinskega dela med Dinamom in Bayernom lahko ogledal na prostosti.
Oglej si celoten članek

Alfa in omega zagrebškega Dinama Zdravko Mamić si bo dvoboj med Dinamom in Bayernom najverjetneje lahko ogledal na maksimirskem stadionu. Odločitev o njegovi izpustitvi naj bi že bila sklenjena, poleg njega pa bodo za skupno varščino 26 milijonov kun (3,4 milijona evrov) izpustili tudi Mamićevega sina Marija ter podjetnika Sandra Stipančića in Igorja Kroto. Samo Mamićev del varščine znaša 14 milijonov kun (1,83 milijona evrov).

Denar, ki je potreben za Mamićevo svoboodo, je že zbran, to je potrdil tudi predsednik Dinama Mirko Barišić. "Vse skupaj je končano, varščina je zbrana. Ni pomembno kako, o tem ne bomo govorili zdaj," je povedal Barišič za hrvaški RTL.

Uskok (Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala, op. p) se je sicer pritožil na odločitev sodišča, da sprejme varščino, a mu ni uspelo. Mamić se bo branil s svobode, a pojavlja se vprašanje, če se lahko vrne na posel, saj nima pravice do komuniciranja s pričami v postopku.

"Ali mislite, da lahko nekomu kar tako vzamejo ustavno pravico do dela? Zanesljivo je le to, da bo klub še naprej funkcioniral brez težav, tako kot je do zdaj," je dejal direktor modrih Tomislav Svetina.

Uskok Mamića obtožuje, da je vodja skupine, ki je z  Maksimirske 128 v zadnjih desetih letih nezakonito odnesla deset milijonov evrov in 500 tisoč funtov. To je bila sicer že druga varščina za Mamića v tem letu. Julija so Zdravko in Zoran Mamić,ter izvršni direktor Hrvaške nogometne zveze (HNS) Damir Vrbanović za svobodo plačali 12 milijonov kun (1,58 milijona evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.