Man City za 20-letnika dal 50 milijonov

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški nogometni reprezentant Leroy Sané s svojo dosedanjo ekipo Schalke 04 danes ni odšel na priprave v Avstrijo.
Oglej si celoten članek

Leroy Sané je po navedbah kluba iz Gelsenkirchna odšel v Manchester, kjer ga čaka zdravniški pregled pri Cityju in nato podpis petletne pogodbe. Po navedbah nemških medijev bo prestop 20-letnika Angleže stal 50 milijonov evrov.

Če se bo prestop tudi dejansko zgodil, bo Sané podpisal najdražjo pogodbo v zgodovini nemškega nogometa. Zadnjega od štirih nastopov za nemško člansko reprezentanco je opravil v polfinalu svetovnega prvenstva prejšnji mesec proti gostiteljici Franciji (0:2), ko je vstopil s klopi in igral zadnjih 11 minut.

Športne korenine

Sané, rojen v Essnu, je 1,84 m visoki sin nekdanje nemške prvakinje v ritmični gimnastiki Regine Weber, tudi dobitnice brona na OI 1984, in nekdanjega senegalskega nogometnega reprezentanta Souleymana Sanéja. Slednji je bil rojen v Dakarju, vendar je mladost preživel v Franciji, igral pa je večinoma za nemške in avstrijske klube.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.