Man City že zapravil 49 milijonov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V bogatem angleškem prvoligašu Manchester Cityju so po koncu sezone v Premier League že nakazali, da pri naskoku na vrh ne nameravajo varčevati.
Oglej si celoten članek

V novi sezoni bo za Manchester City zaigral portugalski vezist Bernardo Silva, ta se bo novim soigralcem pridružil 1. julija iz aktualnega francoskega prvaka AS Monaca za 49 milijonov evrov.

Monaco je pred dvema letoma za 20-letnega portugalskega vezista Bernarda Silve, ki je od avgusta 2014 v Franciji igral kot posojen nogometaš portugalske Benfice, odštel kar 16 milijonov evrov, kar je bil eden dražjih prestopov v takratnem zimskem prestopnem roku. Silvi je v dveh letih zelo zrasla vrednost in se bo na Otok odpravil v transferju, katerega vrednost naj bi znašala kar trikratnik omenjenega zneska.

Silva, za njegovo usluge so se zanimali tudi mestni tekmeci iz Manchester Uniteda, je postal prva poletna okrepitev stratega Manchester Cityja Pepa Guardiole, ki v prvi sezoni na Etihad ni prinesel lovorike.

Kot je poročal britanski Guardian na svojih spletnih straneh, je Silva dogovoril petletno pogodbo s Cityjem, potem ko je v petek v Manchestru opravil zdravniški pregled. Portugalski vezist je z Monacom osvojil francosko prvenstvo, v Ligi prvakov pa se je ekipa iz majhne kneževine prebila vse do polfinala, kjer je bil boljši Juventus.

"Občutki so prekrasni. Če rečem po pravici, sem član enega najboljših moštev na svetu. Res je odlično biti del tega kluba in dobiti takšno priložnost. Ko dobite priložnost biti del zasedbe, ki jo trenira Guardiola, takšne priložnosti ne morete zavrniti," je bil v izjavi za uradno klubsko stran zadovoljen Silva.

Guardiola je dobil zeleno luč za veliko prenovo moštva. V Cityju so v tem temu potrdili, da so na izhodnih vratih Španec Jesús Navas, Francoz Gaël Clichy, Argentinec Willy Caballero, Francoz Bacary Sagna in Argentinec Pablo Zabaleta, s katerimi v Cityju ne bodo podaljšali njihovih pogodb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.