Man United, L'pool in Arsenal do zmag, Chelseaju le remi

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Arsenal je na uvodni tekmi kola v gosteh premagal WBA (0:1), mož odločitve je bil Danny Welbeck. Liverpool je z golom Glena Johnsona ugnal Stoke (1:0), Man United pa je gladko odpravil Hull (3:0). Chelsea je pri Sunderlandu izvlekel le točko (0:0).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Manchester Uniteda so po slabšem začetku sezone vpisali že tretjo zaporedno zmago, tokrat so doma brez težav ugnali Hull City (3:0). Rdeči vragi so prevladovali skozi celotno srečanje, njihovo premoč pa je v 16. minuti prvič kronal Chris Smalling, ki je v mrežo pospravil odbitek po podaji Wayna Rooneya. Gol je bil priznan s pomočjo tehnologije.

V zaključku prvega polčasa je prednost domačih podvojil Rooney, ki mu je žogo za strel pripravil Robin van Persie. Slednji je v drugem polčasu potrdil zmago Uniteda, ko je zabil po podaji Anderja Herrere, ki je v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Ángela di Marío.

Johnson rešil Rodgersa

Na Anfieldu Liverpool in Stoke City v prvem polčasu nista pokazala veliko, v drugem pa se je igra razživela. Videli smo nekaj priložnosti na obeh straneh, zmago Redsom (1:0) pa je v 85. minuti prinesel Glen Johnson. Slednji je zabil po odbiti žogi, ki se je odbila od prečke po strelu Rickieja Lamberta.

Črne mačke ustavile Chelsea

Foto: EPA Sunderland Chelsea Neugodni Sunderland je na domačem stadionu dobro pariral Chelseaju in zasluženo iztržil točko (0:0). Obe moštvi sta v prvem polčasu zadeli okvir vrat, za goste Willian, za domače pa Santiago Vergini.

V drugem polčasu so Blues začeli bolje, črne mačke pa bolje končale, a je v zaključku izjemno priložnost zapravil Adam Johnson.

Welbeck za zmago Arsenala

Na stadionu Hawthorns se je v prvi postavi Arsenala znašel tudi Laurent Koscielny, v konici napada pa je ob Dannyju Welbecku začel tudi Olivier Giroud. Topničarji, ki so zaradi poškodbe prejšnji teden za nekaj mesecev izgubili Jacka Wilshera, so prevladovali že v prvem polčasu, toda strel Welbecka je ubranil domači vratar Ben Foster, Aaron Ramsey pa je iz obetavnega položaja zgrešil vrata. 

Foto: Twitter Welbeck WBA Arsenal Na začetku nadaljevanja je West Brom dvakrat zapretil prek Saida Berahina, Londončani pa so bili za premoč v polju nagrejeni v 60. minuti, ko je po prodoru in predložku Santija Cazorle z glavo zabil Welbeck. Četa Alana Irvina je imela najlepšo priložnost za izenačenje v 81. minuti, ko je Berahino z glavo zadel prečko Arsenalovih vrat. V zaključku je z razdalje poskusil še Craig Gardner, a je ostalo pri minimalni zmagi gostov (0:1).

Premier league, 13. kolo:

WBA : Arsenal 0:1 (0:0)
Welbeck 60.

Burnley : Aston Villa 1:1 (0:1)
Ings 86./11m; J. Cole 38.

Liverpool : Stoke City 1:0 (0:0)
Johnson 85.

Manchester United : Hull City 3:0 (2:0)
Smalling 16., Rooney 42., Van Persie 66.

QPR : Leicester City 3:2 (2:1)
Morgan 37./ag, Fer 45., Austin 73.; Cambiasso 4., Schlupp 67.

Swansea City : Crystal Palace 1:1 (1:1)
Bony 15.; Jedinak 25./11m

West Ham United : Newcastle United 1:0 (0:0)
Cresswell 56.
RK: Sissoko (Newcastle) 76. 

Sunderland : Chelsea 0:0 (0:0)

Nedelja ob 14.30:
Southampton - Manchester City

Ob 17.00:
Tottenham Hotspur - Everton

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.