Man Utd nadigral Betis, do zmage tudi Juventus

Foto: Epa
Foto: Epa
V nogometni Ligi Evropa so bile na sporedu prve tekme osmine finala.
Oglej si celoten članek

Angleški velikan Manchester United je na prvi tekmi osmine finala v nogometni evropski ligi s 4:1 premagal špansko ekipo Betis. Italijanski Juventus pa je na domači zelenici z 1:0 premagal nemški Freiburg. Turški Fenerbahče slovenskega reprezentanta Mihe Zajca je v gosteh z 0:2 izgubil proti Sevilli.

Rdeči vragi so po razočaranju na prvenstvenem derbiju proti Liverpoolu (0:7) v enaki postavi začeli dvoboj proti Betisu in po šestih minutah povedli. Z močnim strelom je bil natančen Marcus Rashford. Že do polčasa pa so tudi Andaluzijci pokazali zobe in izenačili prek Ayozeja Pereza v 32. minuti.

V drugem polčasu pa je prevladoval United in dosegel še tri gole. Najprej je lepo z roba kazenskega prostora zadel Antony (52.), Bruno Fernandes je šest minut kasneje z glavo po udarcu s kota povišal na 3:1, končni izid pa je v 82. minuti postavil Wout Weghorst.

Juventus, za katerega zaradi disciplinskih razlogov ni igral Paul Pogba, je do zmage prišel po lepi podaji Filipa Kostića in zadetku z glavo Angela Di Marie (53.). Nemcem so sicer sodniki upravičeno po ogledu posnetka razveljavili zadetek za izenačenje.

Drugi andaluzijski klub, Sevilla, je premagal turški Fenerhahče. Joan Jordan je gol dosegel v 56. minuti, Erik Lamela pa je končni izid postavil v 85. minuti. Miha Zajc je vso tekmo presedel na klopi turškega kluba.

Ukrajinski Šahtar Doneck in nizozemski Feyenoord sta se v Varšavi, kjer Šahtar gostuje zaradi vojne v svoji državi, razšla z neodločenim izidom 1:1. Edini zadetek za Ukrajince je dosegel Jaroslav Rakitskij (78.), v 88. minuti pa je izenačil rezervist Ezequiel Bullaude.

Italijanska Roma in nemški Bayer iz Leverkusna sta na prvih tekmah osmine finala v nogometni evropski ligi zabeležila zmagi z 2:0. Vodilno moštvo angleškega prvenstva, Arsenal, pa je v Lizboni igralo neodločeno proti tamkajšnjemu Sportingu (2:2).

V prvem delu današnjega sporeda je angleški Arsenal dvoboj proti Sportingu iz Lizbone dobro začel in povedel prek Williama Salibe v 22. minuti.

Domači so izenačili 12 minut kasneje po golu Goncala Inacia, v drugem polčasu pa so kronali premoč v 55. minuti, ko je bil natančen Paulinho. Veselje domačih pa ni trajalo dolgo, saj je šest minut kasneje lastno mrežo zatresel Hidemasa Morita.

Foto: Epa

Dvoboj italijanske Rome in španskega Reala Sociedada je dobil italijanski predstavnik. V prvem polčasu se je pod zadetek varovancev Joseja Mourinha v večnem mestu podpisal Stephan El Shaarawy v 13. minuti, v drugem pa je bil v 87. minuti uspešen še Marash Kambulla.

Nemški Bayer Leverkusen je upravičil vlogo favorita proti madžarskemu Ferencvarosu. V deseti minuti je za domače zadel Kerem Demirbay, v 86. minuti pa je za končnih 2:0 zadel Edmond Tapsoba.

V prvem delu sporeda sta se pomerila še Union Berlin in Union St. Gilloise ter se razšla z remijem 3:3. Belgijci so povedli po golu Victorja Bonifaceja v 28. minuti, še pred polčasom pa je v 42. minuti izenačil Josip Juranović.

V drugem polčasu so padli še štirje goli. Belgijce je vnovič v vodstvo popeljal Yorbe Vertessen v 58. minuti, Robin Knoche pa je izenačil za Berlinčane, potem ko je v 69. minuti v mrežo pospravil svoj odbitek po zapravljeni enajstmetrovki. Za še tretje vodstvo Uniona St. Gilloisa je v 72. minuti drugič na tekmi zadel Boniface, končni izid pa je postavil Sven Michel v 89. minuti.

Izidi:
- četrtek, 9. marec:
Union Berlin - Union St. Gilloise            3:3 (1:1)
Roma - Real Sociedad                         2:0 (1:0)
Bayer Leverkusen - Ferencvaros               2:0 (1:0)
Sporting Lizbona - Arsenal                   2:2 (1:1)
Sevilla - Fenerbahče                         2:0 (0:0)
(Miha Zajc je pri Fenerbahčeju vso tekmo presedel na klopi)
Juventus - Freiburg                          1:0 (0:0)
Manchester United - Betis                    4:1 (1:1)
Šahtar Doneck - Feyenoord                    1:1 (0:0)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.