Man Utd za las, naprej še City in Arsenal

Foto: EPA
Foto: EPA
Manchester United, Arsenal in Manchester City so si zagotovili napredovanje v četrti krog angleškega pokala FA.
Oglej si celoten članek

Rdeči vragi so si napredovanje prislužili v 93. minuti tekme s tretjeligašem Sheffield United, ko je po prekršku nad Memphisom Depayem z bele točke zadel Wayne Rooney.

United si je v rednem delu tekme priigral le en strel v okvir vrat in še na desetem zaporednem obračunu na domačih tleh prvi polčas končal brez doseženega gola, pa čeprav je nizozemski strateg Louis van Gaal na zelenico poslal kar devet reprezentantov.

Branilec naslova Arsenal je na Emiratesu s 3:1 premagal Sunderland in si prav tako zagotovil vstopnico za naslednji krog tekmovanja. Arsene Wenger je ob tej priložnosti spočil Mesuta Özila in Pera Mertesackerja.

Topničarji so se v 17. minuti znašli v zaostanku, ko je Jermain Lens izkoristil napako Laurenta Koscielnyja in žogo poslal za hrbet Petra Čecha. Prednost gostujoče ekipe pa ni trajala dolgo, saj je šest minut kasneje za izenačenje poskrbel Joel Campbell.

V drugem polčasu se je po strelu Alexa Oxlada-Chamberlain stresla vratnica gostujočega vratarja, nato pa sta Aaron Ramsey in Olivier Giroud v 72. oziroma 76. minuti priigrala zmago aktualnemu FA prvaku.

Manchester City ni imel nobenih težav na gostovanju pri Norwich Cityju in si s 3:0 zagotovil napredovanje v naslednji krog. Meščane je v vodstvo popeljal Sergio Agüero, po dobre pol ure igre pa je prednost podvojil Kelechi Iheanacho

V drugem polčasu je v igro vstopil nekdanji zvezdnik Wolfsburga Kevin De Bruyne, ki je v 78. minuti postavil končnih 3:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.